Fyreseddel på vej? Haas svarer på Grosjean-rygte

Romain Grosjean har stadig sine første point til gode i denne sæson, men teamchefen vil ikke høre tale om, at der skulle være en fyreseddel under opsejling

Følg Formel 1

MONACO (Ekstra Bladet): Man skulle ikke tro det med det varmebælte, som har lagt sig over det nordlige Europa i øjeblikket, men der er lagt an til fyringssæson i Formel 1!

Med varme sæder under Haas’ Romain Grosjean og Toro Rossos Brendon Hartley, som begge har haft det svært i 2018.

Sådan blev det i hvert fald antydet i en række medier efter Spaniens Grand Prix, og der går sjældent røg af en brand, uden at der er ild.

Men næppe hvad angår Kevin Magnussens franske teamkammerat.

Hvor Brendon Hartley ikke kan vide sig for sikker på sigt, kører Romain Grosjean med garanti sæsonen ud og har gode chancer for forlængelse hos Haas F1 Team.

Trods nul point i fem løb og crash i de seneste to.

- Jeg ved ikke, hvor rygterne stammer fra, så der er ingen rygter. Det er den nemmeste måde at stoppe dem på. Vi har ikke engang talt om det, og der er ingen grund til at starte den slags, fordi en kører har haft to dårlige løb. I stedet skal vi fokusere på at få Romain tilbage på det niveau, vi ved, han har. Jeg er ikke typen, der sparker til en mand, som ligger på knæene, sagde Günther Steiner, da Haas-teamchefen i Monaco blev spurgt til historierne, og hvorvidt Romain Grosjeans sæde var i fare.

- Han ved om nogen, at han ikke bør gentage Baku eller Barcelona, men kan det ske igen? Ja, for det her er Monte-Carlo. Men der har aldrig været snak om det. Jeg tror, jeg så det et sted, og jeg har ikke talt med nogen om det, siger teamchefen.

F1-kørere på fodgængerfelter og mellem almindelig trafik ser man kun i Monaco. Løbet køres på nogle af de større trafikårer i byen, så de lukkes mindst muligt og ikke til den traditionelle trackwalk. Foto: Jan Sommer
F1-kørere på fodgængerfelter og mellem almindelig trafik ser man kun i Monaco. Løbet køres på nogle af de større trafikårer i byen, så de lukkes mindst muligt og ikke til den traditionelle trackwalk. Foto: Jan Sommer
 

Point kan blive svært for franskmanden, som har tre strafplaceringer med sig til Monaco for at forårsage startulykken i Barcelona. Så teamchefen fokuserer mest af alt på en ren weekend til Grosjean.

- Det er altid vigtigt med god træning og måske endnu vigtigere end nogensinde lige her. Selv hvis vi ikke får en god torsdag, er vi nødt til at gå ind til lørdagen positivt. Bilen er i stand til meget i år; Romain skal bare bruge et godt løb uden drama, og så er alt fint igen. Det er jeg helt overbevist om, siger han.

Formkrisen var natuligvis også oppe at vende på den store pressekonference, som Romain Grosjean gæstede sammen med Lewis Hamilton, Sebastian Vettel og monegaskeren Charles Leclerc.

- Folk gør et muldvarpeskud til et bjerg. De sidste løb forløb ikke som planlagt, men nogle gange går man igennem hårde perioder, siger han.

- Ydelsen er der, bilen er god og teamet gør et fantastisk stykke arbejde. Ja, jeg har ingen point på tavlen, men jeg er ikke bekymret.

Kevins boss med ærlig udmelding: 'Hvis jeg svigter Romain, er vi færdige'

Kevin begejstrer udlandet: Han var i en klasse for sig!

Haas holder trit trods rivalers opgraderinger: De er overvurderet

Begge Haas-kørere har kontraktudløb efter denne sæson, og ifølge teamchefen venter man med disse forhandlinger lidt endnu.

- Vi begynder ikke at tale om det før i slutningen af sommerpausen. Der er ingen idé i at tænke på det nu, for intet flytter sig. Lige nu fokuserer vi på at score så mange point som muligt, fordi vi allerede har misset for mange. Vi har vigtigere ting at tænke på end kørere lige nu, siger Steiner.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det dog ikke hele sandheden. De første samtaler om en kontraktforlængelse og lønforhøjelse til Kevin Magnussen har fundet sted, og danskerens bagland mødtes allerede med teamchefen under grandprixet i Baku (+).

F1's pressede trio

Romain Grosjean: Fem løb inde i sæsonen har franskmanden kørt 26 omgange i top-seks og har stadig ingen point. Til sammenligning har Sergio Perez kun behøvet 12 omgange så langt fremme for at score et podie. Og i det interne Haas-regnskab er franskmanden bagud 1-4 under kvalifikation og 0-19 i point. Udover et par bommerter har han været temmelig uheldig, og teamledelsen bakker fortsat op om ham.

Brendon Hartley: Newzealænderen måtte også lægge ører til fyringsrygter efter Spanien, hvor han præsterede at smadre sin Toro Rosso og en motorenhed under træning. Der er ingen planer om at udskiftninger ‘i øjeblikket’, som Red Bulls Dr. Helmut Marko så elegant formulerede det. Hvilket betyder, at Hartley ingen garantier har for at køre sæsonen ud. Alternativerne er dog svære at få øje på.

Stoffel Vandoorne: Fernando Alonso er en hård nyser at være teamkammerat med. Belgieren er bagud 8-32 i point og har endnu ikke slået spanieren om lørdagen. Største trussel til sædet kommer dog et helt andet sted fra. Teenageren Lando Norris kan med en F2-sejr være klar til Formel 1 allerede næste år. Briten er både hurtig og kan via sin stenrige far bidrage med sponsorpenge, som McLaren hungrer efter.

Her ankommer Lewis Hamilton til paddocken. Foto: Jan Sommer
Her ankommer Lewis Hamilton til paddocken. Foto: Jan Sommer
 

Grosjeans onde spiral: Han har Kevin på hjernen

Han sidder med alle data: Her er Kevin bedst

En halv times F1-baggrund: Grosjeans kvaler, Kevins fremtid og gamle unoder

Spillet om Kevins kontrakt: Ferrari-flirt presser Haas

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.