Fyret Formel 1-chef med dårlig samvittighed: Jeg svigtede ham

Det var gammelt venskab, som fik Nico Hülkenberg til at droppe Force India og vælge Renault

Vasseur er fortid hos Renault. Det var ikke med i planen for holdets nyerhvervelse. Foto: Jan Sommer
Vasseur er fortid hos Renault. Det var ikke med i planen for holdets nyerhvervelse. Foto: Jan Sommer

Det er med dårlig samvittighed, at Renaults teamchef, Frédéric Vasseur valgte at tage mod en fyreseddel og gå efter at have tabt magtkampen til Renault-direktør, Cyril Abiteboul.

Den nu forhenværende boss føler, at han har svigtet nyerhvervelsen, tyskeren Nico Hülkenberg, som han selv som chef hos ART har været med at føre frem ved at gøre ham til mester, først i Euro serien i Formel 3 og året efter i GP 2.

Selv om det er en del år siden, har venskabet bestået, og det var også muligheden for at genoptage det succesrige samarbejde fra 2008 og 2009, som udover pengene fik Nico Hülkenberg til at forlade det langt bedre Force India-mandskab og skrive under på en 4 år lang aftale med Renault.

Et teamskifte, som den velorienterede tyske millionavis Bild har værdisat til 20 mio euro, altså godt 150 mio. kroner for fire år i den gule racer.

Dermed sikrede tyskeren sig en solid lønfremgang fra en årsløn på omkring 10 mio. kr til godt 37,5 mio. kroner, og det er væsentligt mere end de godt 7 mio. kroner, som forgængeren Kevin Magnussen eftersigende tjente hos Renault.

- Nico Hülkenberg blev taget med på råd. Vi talte om min beslutning, og han har accepteret, at jeg ville væk, fortalte Frédéric Vasseur forleden i det franske TV-program, Sport kl. 19.30.

- Jeg svigtede ham efter at have fået overtalt ham til at skifte, da et Renault under omstrukturering stod og manglede en leder og motivator.

- Vi har været tæt på hinanden, siden han som rookie blev mester i GP 2-klassen. Det har kun Nico Rosberg og Lewis Hamilton præsteret før ham, fortalte Frédéric Vasseur om tyskeren, der siden har haft svært ved at følge på succesen fra Formel 3 og GP 2.

Bortset fra Le Mans sejren i 2015 har der ikke været ret meget at skrive hjem om.

I 115 Formel 1-løb har Nico Hülkenberg ikke været på podiet.

Alligevel lød det fra Frédéric Vasseur i TV-programmet:

- Nico Hülkenberg er en de af mest talentfulde kørere og en af de få i feltet, som kan blive Formel 1-verdensmester, sagde Frédéric Vasseur.

Cyril Abiteboul er skuffet over Kevin Magnussen, der ifølge franskmanden manglede disciplin. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 11. jan. 2017 - kl. 22:30 Renault-boss storsviner Kevin: Her er de hårde beskyldninger

Se også: Teamchef kæmpede for at beholde Kevín: Nu er han fyret

Haas-bossen Günther Steiner glæder sig til at samarbejde med Kevin Magnussen Foto: Jan Sommer Formel 1 - 12. jan. 2017 - kl. 19:24 Voldsomt Renault-angreb på Kevin preller af på Haas

1 af 2 Nico Hülkenberg er blevet svigtet, mener den tidligere Renault-chef, Frédéric Vasseur (Foto: Charniaux / XPB Images / action press)
2 af 2 Vasseur er fortid hos Renault. Det var ikke med i planen for holdets nyerhvervelse. Foto: Jan Sommer
15 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere