Går i fars fodspor: Gigant-teams lurer på unge Schumacher

Ifølge engelsk avis kan Michael Schumachers søn være på vej mod kontrakt med sin berømte fars hold

Mick Schumacher er en ombejlet ungersvend. Foto: All Over Press.
Mick Schumacher er en ombejlet ungersvend. Foto: All Over Press.

Formel 1-bossen Bernie Ecclestone får måske en af sine hedeste ønskedrømme opfyldt indenfor en overskuelig fremtid.

For en uge siden luftede han sit håb for, at Mick Schumacher, der er søn af den syvdobbelte F1-verdensmester Michael Schumacher, en dag ville finde vej til verdens bedste motorsports-serie.

- Hvis han bare tilnærmelsesvis er lige så god, som sin far, så hvorfor ikke? Det ville være godt for Formel 1, hvis navnet Schumacher igen bliver repræsenteret, sagde Ecclestone til tyske Bild i sidste uge.

Se også: 'Godt for Formel 1, hvis navnet Schumacher kører igen'

Det ønske er rykket lidt tættere på at blive til virkelighed efter, at manageren hos Ferraris kører-akademi, Massimo Rivola, har luftet sin interesse i at hente unge Schumacher til 'Ferrari Driver Academy'.

Far og søn delte glæden ved skiture. Senere blev Michael Schumacher livstruende kvæstet i en ulykke i de franske alper. Foto: All Over Press.
Far og søn delte glæden ved skiture. Senere blev Michael Schumacher livstruende kvæstet i en ulykke i de franske alper. Foto: All Over Press.
 

Selvom Ferrari er stærkt forbundet til Michael Schumacher, der vandt fem af sine syv VM-titler i det italienske teams berømte røde racere, ligger der dog mere end ren nostalgi bag flirten.

17-årige Mick Schumacher har allerede vist sine evner bag et rat, og skal i den kommende sæson køre i den europæiske Formel 3-serie for Prema.

- Selvfølgelig følger vi ham. Og i år får vi muligheden for at være meget tæt på Mick, fordi han bliver holdkammerat med vores FDA-kører Guan Yu Zhou hos Premas, siger Rivola ifølge motorsport.com til italienske Gazzetta dello Sport.

Mick Schumacher på skuldrende af sin berømte far. Foto: All over Press
Mick Schumacher på skuldrende af sin berømte far. Foto: All over Press
 

- I forhold til fremtiden, ved jeg ikke, hvad Mick beslutter. Men hvis han ønsker at slutte sig til FDA-programmet, vil han blive mødt af en rød løber. Mick virker meget høflig, og han er ikke selvglad - så tillykke til hans forældre. De har gjort et godt stykke arbejde. Han er meget ung, og han skal håndtere et enormt pres fra medierne. Men han klarer det virkelig godt, lyder rosen fra Massimo Rivola, der sammen med Ferrari-ledelsen garanteret også kan se de økonomiske og image-mæssige fordele i et comeback til Schumacher-navnet i Formel 1-regi.

Det er italienerne naturligvis ikke ene om at kunne.

Således har de seneste års suverænt stærkeste team, tyske Mercedes, også fangarmene ude efter Mick Schumacher, der vil kunne vælge og vrage mellem tilbuddene fra de største teams, når han skal vælge det næste skridt i den karriere, som knap er begyndt endnu.

Se også: Formel 1-boss: Ferrari er skyld i stjernens nedtur

Formel 1 - 30. dec. 2016 - kl. 11:27 Schumachers enorme regning: Så meget har ulykken kostet

Se også: Schumachers fornemme arv: Han er fundament for Mercedes' succes

Foto: Jan Sommer Sport og Spil Så tæt på og alligevel så langt fra

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere