Annonce:
Annonce:

Glad Fernando Alonso: Det er sådan Formel 1 skal være

Forandringerne i Formel 1 glæder den dobbelte verdensmester, der vejrer morgenluft på sin sportsgrens vegne

Annonce:
Følg Formel 1

Efter nogle hårde år, hvor ordet krise igen og igen har været brugt om sporten, er det som om tågen er ved at lette i Formel 1-feltet.

Årsagen er bilerne, der er blevet hurtigere og sværere at køre.

Det glæder kørerne - heriblandt den dobbelte verdensmester Fernando Alonso, der i Melbourne trods sin forfærdelige McLaren-Honda-tragedie af en maskine viste gode takter og lå til at hale point i land, inden han måtte udgå.

Alonso formår at se ud over næsetippen på sin egen bil og glæde sig over fremgangen i feltet og sporten som helhed. Det eneste han savner, er lyden. Det larmer ganske enkelt for lidt sammenlignet med 'gamle dage', hvor de brølende V10-motorer kunne blæse alle baglæns ud af Hockenheim.

Annonce:

- Bilerne er meget sjovere at køre, og farten er tilbage, hvor Formel 1 skal være. Jeg tror, fansene vil elske at se bilerne fra tribunen med den fart, de kan komme rundt i svingene med. Også i tv ser de meget bedre ud, siger Alonso.

57684297.jpg 

- Jeg mener nu stadig, at vi mangler lyden af Formel 1, det som var en del af sportens dna. Men det kommer der nok aldrig noget af igen.

- Sporten er i en god position, og vi har gode år foran os i forhold til show og spænding. Jeg har læst, at DRS-zonerne måske skal til diskussion, så alle arbejder i den samme retning for at gøre Formel 1 spektakulær igen, og så er jeg glad, siger Alonso.

Gode toner fra manden, der kom til McLaren i slutningen af 2014 og skubbede Kevin Magnussen ud. Hverken 2015 eller 2016 har dog været noget at råbe hurra for for Alonso, der ikke har været på podiet en eneste gang - og som er sluttet som nummer 17 og 10 i det samlede VM-regnskab.

Glem afkørsler: Dette var Kevins største problem i Australien

Analyse: Derfor er Kevin og Haas et godt match

Annonce:

- Bilerne er bestemt blevet sværere at køre. Når du mister grebet om bilen en smule, bagenden i særdeleshed, er det svært at rette op, fordi du kommer så hurtigt rundt i svingene. Du har nu et halvt sekund til at reagere, hvor vi sidste år havde fire sekunder. Sidste år kunne man nå en kop kaffe i de biler, kommer det bidende sarkastisk fra Alonso.

Spanieren, der i sin tid var manden, der i sin Renault stoppede ellers ustoppelige Michael Schumachers regime med to verdensmesterskaber i træk, er ikke tilfreds med sin racer, og blot nogle få dage efter løbet i Melbourne, var han tidligere konkurrent og gode ven Mark Webber ude og antyde, at Alonso måske forlader det pressede britiske team, inden kontrakten udløber efter denne sæson.

Læs den historie her.

Løbet i Melbourne, der var sæsonens første, blev vundet af Ferraris Sebastian Vettel foran Mercedes' Lewis Hamilton og Valtteri Bottas.

Så vilde er G-påvirkningerne i de nye F1-racere

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: