Glad Kevin sat på overarbejde

Renaults dansker var både frustreret - og glad for sit løb - efter 11. pladsen i Bahrains Grand Prix

Kevin Magnussen var splittet, da han gjorde status efter løbet i Bahrain. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen var splittet, da han gjorde status efter løbet i Bahrain. (Foto: Jan Sommer)

BAHRAIN (Ekstra Bladet): Første mand henne og gratulere Kevin Magnussen med et godt løb, da danskeren trådte ud i paddocken, var Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlen.

Den danske racerkørers rådgiver, mangeårige sponsor og forretningspartner viste sig for første gang i Renault-tiden ude til et løb.

At dømme fra hans ansigtsudtryk var resultatet noget bedre, end den 11. plads der stod på resultattavlen. Men når man kører fra en startplacering i pitten (!) på grund fredagens straf for et misset rødt lys er omstændighederne anderledes.

Efter den obligatoriske tur foran tv-kameraerne skyndte Kevin Magnussen sig ned til en meget lang debriefing med sine ingeniører, der strakte til ud på aftenen.

- Dobbelt arbejde, jokede Kevin Magnussen, da Ekstra Bladet endeligt talte med ham i paddocken.

Med henvisning til at teamkammeraten Jolyon Palmer udgik med tekniske problemer allerede ved løbets start.

Smilet hos Kevin Magnussen var knap så bredt som Anders Holch Povlsens, hvilket skyldes, han var frustreret og tilfreds på samme tid.

Kevin Magnussen var ikke tilfreds med, at det ikke blev til point i Bahrain. Danskeren kørte sig op fra bagerst i feltet og endte på en 11. plads. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Frustreret Magnussen: Skulle have haft point

Anders Holch Povlsen var på besøg hos Renault. Jack&Jones er sponsor hos franskmændene. (Foto: Jan Sommer)
Anders Holch Povlsen var på besøg hos Renault. Jack&Jones er sponsor hos franskmændene. (Foto: Jan Sommer)
 

En kaotisk første omgang gjorde, at han hurtige fik neutraliseret sit dårlige udgangspunkt og nåede op til de bagerste.

- Det var irriterende i starten, fordi jeg var hurtigere end Sauberne. Lige da jeg kommer op til dem, har de DRS, og så kan jeg ikke komme forbi dem. Jeg mister temperatur i mine dæk, og så er man færdig, konstaterer Kevin Magnussen.

- Så på soft-dækket har vi ikke nok downforce til at holde temperaturen i dækket. Det vil sige lige så snart, jeg fangede dem, røg temperaturen, og så får man den ikke tilbage. Havde jeg startet foran dem, ville jeg have hentet meget mere på det første stint.

- Jeg føler frustration, fordi jeg kunne have scoret point, hvis jeg ikke var startet fra pitten. Men også glæde over et godt stykke arbejde, fordi jeg fik det bedste ud af situationen, siger danskeren.

Med en aggressiv trestops-strategi tilbragte Kevin Magnussen mest tid på supersoft-dækket, hvilket betød, at han flere gange overhalede Force India-racerne, som er drevet af den overlegne Mercedes-motor.

Kærligheden fra den fik han også at føle, når selv Manor-racere var i stand til at trække på langsiderne.

- De fyrer den godt af! Vi ved godt, at vi er bagud på motorfronten. Jeg kan kun sige, at indefra kan man se, hvor hårdt der bliver arbejdet hos Renault i Viry, og allerede nu kan man se, de har gjort et kæmpe stykke arbejde. Det bliver spændende at se, når de ting kommer på bilen, siger Kevin Magnussen.

(Foto: Jan Sommer) Formel 1 Imponerende Kevin: Superindsats i ørkendrama

Magnussen vs. Palmer 1-1: 

Weekenden i Bahrain vil blive husket for Kevin Magnussens dumme straf, men den udlignede også den interne duel hos Renault.

Jolyon Palmer var uden skyld i sine tekniske problemer, til gengæld så briten ikke for heldig ud i kvalifikationen.

Palmer fik to forsøg på friske dæk til en hurtig omgang - Magnussen kun én. Og banen forbedrer sig i hvert fald et halvt sekund til anden omgang. Så danskeren var klart hurtigere.

Kevin Magnussen var igen tæt på pointene, da han sluttede som nummer 11 i Bahrain. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen var igen tæt på pointene, da han sluttede som nummer 11 i Bahrain. (Foto: Jan Sommer)

Kevin fik ikke point med fra Bahrain - få dommen fra Formel Ekstra-eksperterne her

39 kommentarer
Vis kommentarer