Glem det, Alonso bliver hos McLaren

Fernando Alonso lader sig ikke pensionere, han er en samurai, siger spanierens landsmand og kollega Carlos Sainz Jr.

Fernando Alonso kører mindst en sæson yderligere for McLaren, mener superstjernens kollega og landsmand Carlos Sainz Jr. Her er de to spaniere på vej til pressemøde i Malaysia første på sæsonen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Fernando Alonso kører mindst en sæson yderligere for McLaren, mener superstjernens kollega og landsmand Carlos Sainz Jr. Her er de to spaniere på vej til pressemøde i Malaysia første på sæsonen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Hvem kører for McLaren i 2016-sæsonen?

Spørgsmålet er blevet endevendt i medierne i de seneste måneder, og spekulationerne fortsætter trods sidste uges nyhed om, at Jenson Button kører minimum et år mere.

Særligt i de spanske medier har der været historier fremme om, at Fernando Alonso skulle overveje et sabbatår eller decideret pension fra Formel 1.

Den variant tror hans protegé, landsmand og nuværende Toro Rosso-kører Carlos Sainz Jr. ikke på:

- Han er på gridden til næste år, fordi han vil give sin beslutning (om at skifte til McLaren) en chance, siger Carlos Sainz Jr. i et interview med den spanske sportsavis AS.

- Sandheden er, at dette år har været et slag for ham, men Fernando er en samurai, som ikke kaster håndklædet i ringen. Det kan ikke blive værre og kun gå fremad nu, siger den 21-årige spanier.

Se også: Medie: Alonso stiller ultimatum til McLaren

Også Jenson Button sammenlignede i Japan team-kammeraten og ham selv som samuraier-krigere ... men uden rustning og sværd!

Spanieren er i gang med første sæson af en treårs aftale med McLaren-Honda.

Netop Alonsos kontrakt stiller The Sun spørgsmålstegn ved i tirsdagens udgave.

- Hvis den kontrakt var så vandtæt, hvorfor nægtede Alonso så umiddelbart efter Japans Grand Prix, at han stadig er hos McLaren i 2016, spørger avisens Formel 1-korrespondent Ben Hunt i klummen 'Button bliver, men hvad med Alonso?'

Jenson- og Jessica Button smiler - ganske forståeligt. Den britiske racerkører har netop sikret sig en fed kontrakt i karrierens efterår. (Foto: AP) Sport og Spil Jason Watt: Skam jer, McLaren!

Kevin Magnussen var dog udmærket klar over, at det ville kræve noget ekstraordinært, hvis der skulle blive plads hos briterne næste år.

Allerede i sensommeren over for Ekstra Bladet fastslog danskeren, at de to tidligere verdensmestre efter al sandsynlighed ville fortsætte.

Roskildes hurtigste søn - som fyldte 23 år mandag - har i disse dage fokus på at gøre sig interessant for Lotus og Renault. Ligesom han også skal komme sig over sit brud på hånden, der holder ham fra at passe sit job som McLarens-tredjekører til weekendens grandprix i Rusland.

Se også: Konkurrenten: Kevin fortjener chancen

6 kommentarer
Vis kommentarer