Glem det: Her er McLaren-bossens triste Kevin-melding

Team-chef Ron Dennis slår fast, at Jenson Button også kommer til at køre for McLaren i næste sæson, og at de derfor slet ikke overvejer andre kørere - deriblandt Kevin Magnussen

Kevin Magnussen får heller ikke en plads i McLaren-Honda-raceren i næste sæson - sådan forlyder det fra teamets chef. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen får heller ikke en plads i McLaren-Honda-raceren i næste sæson - sådan forlyder det fra teamets chef. (Foto: Jan Sommer)

Hvis Kevin Magnussen har haft et håb om at vende tilbage til Formel 1 i McLaren-bilen til næste sæson, bliver han meget skuffet.

Team-chef for det britiske racer-hold Ron Dennis slår nemlig fast, at teamet overhovedet ikke overvejer at skifte deres kørere ud til næste sæson - og det på trods af, at stjernen Fernando Alonso og Jenson Button, der overtog Kevin Magnussens sæde, kun har formået at skrabe fem point sammen samlet.

Fernando Alonso kan fortsat ikke få fart i sin McLaren-racer. (Foto: AP) Formel 1 McLaren skraber bunden på hjemmebanen

Især har den nye, upålidelige Honda-motor skabt problemer for McLaren-racerne, men det bliver med sikkerhed de samme kørere, der skal prøve at håndtere dem i næste sæson også. Det udtaler Ron Dennis.

- Jenson Button har en to-årig kontrakt med McLaren. Vi har slet ikke andre kørere i tankerne i øjeblikket. Vores nuværende kørere gør et fantastisk arbejde for os, siger han til Sky Sports.

Der er ellers tidligere blevet spekuleret i, om Honda ville tage konsekvens af teamets forfærdelige form denne sæson, da det japansk-ejede firma ikke efterlader meget rum for fiasko. Noget, som kunne koste Button sit sæde - og eventuelt bringe Kevin Magnussen tilbage på teamet.

En teori, som blev frembragt af John Watson, der vandt det britiske GP for McLaren i 1981.

- Hvis Hondas år ikke bliver bedre, så kan jeg godt forestille mig, at han bliver ofret, så de kan redde ansigt. At undgå at tabe ansigt er den vigtigste del af den japanske psyke, og de ønsker formentlig at ændre på holdet ved at hente en ung kører - enten Kevin Magnussen eller Stoffel Vandoorne, sagde Watson ifølge Daily Mail.

Kevin Magnussen. (Arkivfoto: Jan Sommer) Formel 1 Skamfulde Honda-bosser kan droppe Kevins rival

Men det afviser Ron Dennis altså nu, selvom han indrømmer, at det er smertefuldt at opleve de dårlige resultater med det sammenbragte McLaren-Honda-team.

- Det er en udfordring, og Honda forsøger at gøre motoren så god og effektfuld som muligt. Vi diskuterer meget med dem fra tid til anden, og det er heller ikke sjovt for dem. Det er smertefuldt, men vi må bruge denne smerte som en motivation. Det er en udfordring, men uden Honda ville det ikke være muligt at vinde mesterskabet. Vi skal samme igennem det her sammen og nå vores mål, siger Dennis, der tidligere på året var i Danmark på en charmeoffensiv foran det danske erhvervsliv.

Nu tyder meget dog på, at det var spildte kræfter.

I weekenden lykkedes det endelig for teamets stjernekører Fernando Alonso at hente sit første point takket være en 10. plads i det britiske grandprix.

Spanieren ødelagde dog -  noget uheldigt - grandprixet for sin holdkammerat Jenson Button, da han kørte ind i ham kort efter starten på Silverstone.

Gense episoden her:

 

59 kommentarer
Vis kommentarer