Gode nyheder fra ingeniøren: Så hurtig er Kevins nye motor

Renault har tilsyneladende fået den ønskede og forventede fart ud af motoropgraderingen

Kevin Magnussen og hans gule Renault-racer har skreget på flere hestekræfter og dermed mere fart i starten af Formel 1-sæsonen.

Meldingen har hele tiden været, at teamet ville have en ny og forbedret motor klar til det canadiske grandprix i Montreal. Den nye motor fik Kevin og teamets 3-kører Esteban Ocon så mulighed for at teste på Circuit de Catalunya tirsdag og onsdag.

De første meldinger fra kørerne var positive, og efter man har gennemanalyseret tallene fra begge køreres testdag, er meldingen god og opmuntrende fra Renault. Den nye motor har haft den ønskede effekt.

Det fortæller Renaults tekniske direktør, Bob Bell, til motorsport.com.

- Den nye motor leverer det, som vi var lovet. Vi ville have været overrasket, hvis den ikke gjorde, siger Bell.

Tidligere på sæsonen gik rygterne på, at motoren ville kunne kappe et halvt sekund af omgangstiderne, og en forholdsvis ordknap Bell, der ikke vil dele for mange informationer om den nye motor til konkurrenterne, siger, at forbederingerne ligger i det leje.

- Ja, vi håber at se forbedringer på flere tiendedele med den nye motor, er meldingen fra Bell.

Og det er bestemt gode nyheder!

Både for Kevin Magnussen og Jolyon Palmer, men så sandelig også for Red Bull, der kører med Renault-motorer. Det halve sekund pr. omgang betyder faktisk, at de ville have haft omgangstider, der kunne konkurrere med Mercedes' kvalifikation fra weekendens spanske grandprix.

Kevin Magnussen får ros for sit test-arbejde onsdag (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Perfekt test i Barcelona: Kevin gav os alt

Nu er spørgsmålet, om den nye motor vil blive taget i brug allerede til grandprixet i Monaco i næste weekend. Kevin Magnussen vil i hvert fald gerne have motoren i bilen til det langsomste grandprix på F1-kalenderen.

- Monaco er kendetegnet ved at være et meget langsomt race, og vi er nødt til at få bekræftet, om motoren er klar til at køre den slags løb, før vi sætter den i bilen, er meldingen fra direktøren dog.

F1-løbet i Montreal, hvor det hele tiden har været planen, at den nye motor skulle tages i brug, bliver kørt 10-12 juni.

45 kommentarer
Vis kommentarer