Godt nyt for Kevin: Her gør han status på uheldet

Kevin Magnussen har gennemgået flere undersøgelser i Belgien og Danmark og regner fortsat med, at han er tilbage i Renault-raceren allerede i weekenden

Følg Formel 1

At Kevin Magnussen selv kunne forlade sin Renault-racer i kølvandet på det dramatiske uheld på Spa-banen under Belgiens Grand Prix, understreger at sikkerheden i Formel 1 er enorm.

Danskeren blev udsat for ikke færre end 42 G, da han hamrede ind i barrieren i Eau Rouge-kurven, og farten blev anslået til at være tæt på 300 kilometer i timen, mens den utilsigtede endestation blev nået.

Magnussen har efterfølgende gennemgået flere undersøgelser - både på et belgisk hospital i Verviers og siden i Danmark - og resultatet er, at han har forslået sin ene ankel voldsomt, men ellers er sluppet for brud.

Det meddeler Renault i en pressemeddelelse, hvor danskeren også selv sætter ord på situationen og tankerne om det forestående grandprix på Monza-banen i Italien, hvor han forventer at deltage.

- Jeg har det meget bedre, og det er gode nyheder. Jeg har gennemgået adskillige undersøgelser, der viser, at jeg er klar til at køre i Monza, og jeg er sikker på, at jeg vil være i bilen den kommende weekend, siger Magnussen.

- Vi havde kurs mod en placering i top 10 i Belgien, og jeg er meget motiveret for at gentage dette i Italien, lyder det fra danskeren.

Hvorvidt han får grønt lys til at deltage i løbet, er dog ikke kun op til ham selv og baglandet i Renault. Magnussen skal således gennemgå et obligatorisk tjek af helbredet hos det internationale motorsportsforbund, FIA, før han kan sætte sig bag rattet.

Husker du Fernando Alonsos voldsomme crash i Australien? Se det her:

Jason Watt: Sådan påvirker uheld Kevins fremtid

Suveræn weekend af Jan Magnussen i USA

Læserne griller Kevin: Se de bramfri svar

Kevin er Monza-klar: Men lægerne har sidste ord

Verdens heldigste mand: Kevin snød døden

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+