Godt nyt til Kevin? Manager sår tvivl om Alonsos sæson

Fernando Alonsos manager udtaler sig kryptisk om McLaren-kørerens comeback, og tidligere motorsports-stjerne advarer mod at undervurdere hjernerystelser

Hvornår man får Fernando Alonso at se i Formel 1-cirkusset igen, er uvist. Spanieren er efter sin indlæggelse taget hjem for at hvile sig. (Foto: AP)
Hvornår man får Fernando Alonso at se i Formel 1-cirkusset igen, er uvist. Spanieren er efter sin indlæggelse taget hjem for at hvile sig. (Foto: AP)

Luis García Abad var taknemmelig.

Den spanske manager for Formel 1-stjernen Fernando Alonso tweetede forleden et 'tak'.

Dagen efter fulgte han op med en ny opdatering med et billede af Alonso indlagt på hospitalet.

Hans klient og store stjerne blev onsdag udskrevet fra hospitalet efter tre dages indlæggelse oven på sin ulykke i Barcelona i weekenden.

Uden for hospitalet smilede Alonso og gik væk fra pressen uden at sige noget.

Det ville García Abad til gengæld gerne, om end han varede sig.

- Han har det, som han så ud. Ok. Talende, grinende, spisende, gøre alt det, andre normale mennesker gør, sagde han.

- Bliver han klar til Australien (årets første grandprix i Melbourne 13.-15. marts, red.)? ville de tilstedeværende journalister gerne vide.

Vi tænker på Abu Dhabi
 - Når han er helt rask, og lægerne fortæller os, at alt er i orden, vil han begynde at arbejde igen.

- Det var et hårdt slag, så vi følger den plan, lægerne har lagt. Det vil sige alle tests og den tid, det tager. Nu er Fernando udskrevet og tager hjem for at hvile sig. Det har de fortalt os, han skal, sagde García Abad.

- Det vi tænker på er Abu Dhabi Grand Prix (sæsonens sidste grandprix, red.), der er det vigtige løb, når man vil være verdensmester, kom det kryptisk.

Dermed er det vist ikke for meget sagt, at Alonso-lejren tager den fuldstændig med ro, og at Melbourne mest af alt er omkranset af et stort 'måske' for spanieren.

Faktum er, at han ikke kommer til at køre flere tests I Barcelona, hvor ulykken indtraf I weekenden. Kevin Magnussen er allerede i Spanien for at teste videre i stedet for spanieren, og Alonso skal virkelig tage den med ro og ikke lade sig stresse af det faktum, at der kun er godt to uger til sæsonens første løb.

Se også: Kevins år i drømmeland: Berømmelsen var svær

Det siger en tidligere topkører, der har været i samme situation.

- Forhåbentlig bliver han ok og kommer sig 100 procent. Men var jeg hans ven eller rådgiver, ville jeg sige: Lad være med at komme igen, før du er 100 procent klar.

Den værste skade for en racerkører
- Især for en fyr som ham, hvis talent er indiskutabelt. Han kan kun udøve mere skade på sig selv, hvis han kommer for hurtigt tilbage, siger Gil de Ferran til BBC.

Den nu 47-årige brasilianer vandt som aktiv racerkører både Indianapolis 500 og var dobbelt IndyCar-mester i USA. Han oplevede selv tre hjernerystelser i alvorlige ulykker gennem karrieren.

Gil de Ferran. (Foto: AP)
Gil de Ferran. (Foto: AP)
 

- Jeg brækkede mange knogler, men hjernerystelser er med afstand den værste skade, en racerkører kan få. Hjernen er en speciel størrelse, og den reagerer på nogle mærkelige måder, siger Gil de Ferran.

33-årige Fernando Alonso blev som den hidtil yngste kører nogensinde verdensmester to år i træk for Renault i 2005 og 2006. Han har senest kørt for Ferrari 2010-2014, inden han efter sidste sæson rykkede til McLaren for tredje gang i karrieren.

Kevin Magnussen er tilbage i en rigtig Formel 1-racer før end ventet. (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Watt: Det betyder testen for Kevin

Samarbejdet mellem McLaren og Honda har fået alt andet end en nem start. (Foto: AP) Sport og Spil McLaren-Honda: Så stor er krisen

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere