Grosjean-crash bag Kevin: Toppræstation af danskeren

Kevin Magnussen blev sekser i spansk Mercedes-trumf, mens Romain Grosjean crashede ud på dramatisk vis

BARCELONA (Ekstra Bladet): - Vi mangler at gøre arbejdet færdigt.

Sådan var følelsen hos teamchefen Günther Steiner før Spaniens Grand Prix, og sådan er den med garanti bagefter, for løbet bød på endnu en misset Haas-mulighed - af det store!

Kevin Magnussen scorede en sjetteplads efter bundsolidt race med dertilhørende otte point til sig selv og teamet, men begge Haas burde have have været i pointene.

De var endnu en gang fjerdehurtigste team, og alligevel står der et rundt nul ud for Romain Grosjeans pointsaldo.

Og han har primært sig selv at takke for det.

Romain Grosjean fik en god start lige indtil han crashede i tredje sving bag sin teamkammerat. Foto: Zak Mauger/LAT Images/REX/All Over Press
Romain Grosjean fik en god start lige indtil han crashede i tredje sving bag sin teamkammerat. Foto: Zak Mauger/LAT Images/REX/All Over Press
 

Franskmanden var impliceret i et dramatisk crash i starten, der sendte ham ud af løbet sammen med Nico Hülkenberg og Pierre Gasly, og som koster et besøg hos dommerne bagefter.

Turen ned til og gennem de første sving er altafgørende for på Circuit de Barcelona-Catalunya, hvor overhalinger er svære.

Egentligt kom franskmanden fremragende afsted og var i sving tre rykket forbi hjemmebaneheltene Carlos Sainz og Fernando Alonso fra sin startplacering som tier. Her lagde han an til overhaling af sin danske teamkammerat , som korrigerede en smule, og da franskmanden reagerede på det, spandt han rundt.

På radioen var han ikke stolt af situationen.

- Jeg er ked af det. Jeg prøvede ydersiden, Kevin tabte den lidt, så fik jeg beskidt luft, og det var det, sagde han.

Umiddelbart en kende aggressivt, når Haas pludselig lå til at være bedst efter topholdene, og opgaven er at score point til teamet. Omvendt sker der meget, første omgang er dramatisk, men en erfaren racerkører som ham burde vide, at den slags kan ske.

Brøleren fra Grosjean er imidlertid, at han bliver ved med at holde gas på og derfor vender ind på banen igen. Hvor Nico Hülkenberg og Pierre Gasly var uden chance for at afværge.

Tyskeren var pænt irriteret på den franske Haas-kører: 

- Han så ikke godt ud i det scenario. Generelt kan han godt lide at spinde rundt, men første omgang er ikke et godt tidspunkt med alle omkring ham. Han skal vist kigge på den og arbejde lidt med sig selv, sagde Renault-køreren til BBC.

I den anden side af Haas-garagen fik Kevin Magnussen det kedelige løb, han drømte om. Han slap uskadt fra første omgang og kunne derefter koncentrere sig om at føre midterfeltet an - i fri luft.

Topholdene stak hurtigt afsted, og med et solidt stint på softdækket trak han fra Renault og McLaren. Anden halvdel af løbet på medium-dæk lå Magnussen mutters alene med for langt op til Red Bull - og sikker afstand til Carlos Sainz som nærmeste rival.

Den 25-årige dansker fik en placering foræret, da Kimi Räikkönens Ferrari udgik med tekniske problemer.

- Den position, vi har her, er det bedste vi kan håbe på. Forrest af midterfeltet og lidt i ingenmandsland. Egentlig er det kedeligt, men det er det fedeste, sagde Kevin Magnussen umiddelbart efter løbet.

Det meste af tiden kørte Kevin Magnussen rundt i ensom majestæt. Foto: JOSEP LAGO/Ritzau Scanpix
Det meste af tiden kørte Kevin Magnussen rundt i ensom majestæt. Foto: JOSEP LAGO/Ritzau Scanpix
 

Se også: Kevin med bad boy-image: - Har ondt af ham

Se også: Tordnede mod Kevin: Faldt ned efter sms

Se også: F1-legendes barnebarn forhandlede med Haas

Lewis Hamilton kørte en sikker hjem med teamkammeraten Valtteri Bottas på andenpladsen. Sebastian Vettel havde ellers lagt sig ind mellem dem efter en god start.

Ferrari valgte imidlertid et ekstra pitstop under en senere virtual safety car - hele seks racere udgik undervejs - og tabte andenpladsen på den bekostning.

Rent faktisk snuppede Max Verstappen fra Red Bull den sidste podieplacering.

Charles Leclerc fra Sauber scorede for andet løb i træk point til Sauber - denne gang et enkelt.

Se højdepunkter her:

Der var store smil hos Hass-cheferne Gene Hass og Günther Steiner efter Kevin Magnussens femteplads i Bahrain. Det er præstationer som den, der har styrket hans position på det amerikanske team. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Spillet om Kevins kontrakt: Ferrari-flirt presser Haas

Jan Magnussen fik en såkaldt fireårig kontrakt med Stewart Racing, men fik sparket efter halvanden sæson. Her ses han sammen med Jackie Stewart, teamejerens søn Paul samt Rubens Barrichello før 1998-sæsonen. Foto: AP Sport og Spil 20 år siden: Da F1-teams kæmpede om Magnussen

Foto: Mark Sutton/Sutton Images/REX/All Over Press Sport og Spil Han sidder med alle data: Her er Kevin bedst

Kevin Magnussen i debat Ayao Komatsu (t.v.), mens Haas' nye  dækspecialist Hiroshi Tomitsuka lytter med. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Chefingeniørens forklaring: Stor forskel på Kevin og Romain

267 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere