Annonce:
Annonce:

Grosjean overbevist: Haas-ejer rammer plet

Med tidligt fokus på den 'svære' anden sæson, går Haas F1 en endnu bedre sæson i møde end debutten, mener Romain Grosjean

Annonce:
Følg Formel 1

SHANGHAI (Ekstra Bladet): Sæsonpremieren i Australien burde have kastet minium en syvendeplads af til Haas F1, men manglende driftsikkerhed og kørefejl kostede dyrt.

Både testugerne i Barcelona og indledningen til løbet i Melbourne viste amerikanerne overraskende god fart. Selv om Albert Park ikke er den mest repræsentative bane for resten af løbskalenderen er Kevin Magnussens teamkammerat Romain Grosjean overbevist om, at teamet går en lovende sæson i møde.

Ifølge franskmanden har teamejeren Gene Haas ramt plet med sin anderledes tilgang. Resultaterne fra vindtunnelen ser bedre ud end for et år siden, ligesom det er lykkes at tiltrække det rigtige tekniske personale.

Annonce:

- Mange folk forventede en svær sæson for os, men som jeg sagde allerede sidste år, ser anden sæson faktisk bedre ud for os. Hele processen har været gjort meget intelligent. Hvordan teamet kom ind i Formel 1. Tog sin tid. Byggede bilen. Da vi gik i gang med 2016, tænkte vi allerede på 2017. Alt arbejde blev gjort i god tid, siger franskmanden til blandt andre Ekstra Bladet.

- Gene forstår racing. Han ved, at første år er en ting. Det andet år bliver udfordringen, og det tager tid at vinde, så du er nødt til at tænke et år fremad. Sammen med med Günther Steiner (teamchefen) har de en virkelig god forståelse af det.

61317985.jpg
Kæmpe rejseguide til Formel 1: Her skal du se Kevin køre

Haas F1 køber sit hjulophæng, motorenhed og gearkasse hos Ferrari. Chassiset produceres af Dallara, og her er man også gået et gear op.

- Vi bad dem om en masse opgraderinger og mere arbejde. De forstår Formel 1. Hele processen har været gjort ret klogt, så år to ikke ville være et tilbageskridt i forhold til år et.

Franskmanden er ikke nervøs for, at det lille team vil tabe i den udviklingskrig, som altid følger et nyt reglement.

Annonce:

- På papiret er vi måske 135 mennesker, men alle er fokuseret på nøgleområder. Ja, det vil tage mere tid at designe noget nyt end hos Ferrari eller Red Bull eksempelvis. Men på de grundlæggende områder har vi de rigtige folk, og det forstår, hvad de laver.

- Flere er kommet til efter sidste år, hvor de kunne se, at Haas F1 var et stærkt team, et team kommet for at blive og ikke bare en amerikaner, der ville i Formel 1. Det var Gene Haas, som kommer her, fordi han forstår og elsker Formel 1 og vil være her i lang tid. Så nogle kloge folk er blevet en del af af teamet, og flere er på vej.

- Vi har også et støtteteam hjemme på fabrikken nu. Ja, kun tre mennesker, men de er der, og de sender allerede god information. Selv under kvalifikationen i Melbourne kom de med ideer, og det virkede ret godt, siger Romain Grosjean. 

Se Magnussens og Ericssons kolission:

Nægtede at tro på verdensmesters chok-farvel: 'Troede han var fuld'

Den perfekte Formel 1-duel: Så eksplosiv bliver stjerne-krigen

Glem afkørsler: Dette var Kevins største problem i Australien

Watt svinger kniven: Så godt og skidt klarede F1-stjernerne sig i Australien

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: