Grosjean overgår Magnussen

Kevin Magnussen blev slået af Romain Grosjean ved første træning på Mugello-banen, men fik senere revanche

Kevin Magnussen ses her under den første frie træning. Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters
Kevin Magnussen ses her under den første frie træning. Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters

Franskmanden Romain Grosjean tog første stik i Haas-duellen mod Kevin Magnussen ved den første træning forud for Toscanas Grand Prix.

Ved første træning satte Grosjean den 12.-bedste tid, mens Kevin Magnussen blev nummer 17. Forskellen på de to kolleger var lidt over 0,3 sekunder.

Men Magnussen var en anelse bedre i fredagens anden træning i Italien. Her endte de to Haas-kørere dog bagest i feltet som nummer 19 og 20.

Men vigtigst for Magnussen var, at danskeren fik gennemført 32 omgange og også sat en lidt hurtigere tid end sin franske holdkammerat, som kun fik prøvet bilen af i fem omgange og endte sidst af alle.

Valtteri Bottas (Mercedes) var hurtigste mand ved begge træninger, da han havde marginalt mere fart i sin racer end Max Verstappen (Red Bull) og teamkammerat og verdensmester Lewis Hamilton.

Charles Leclerc (Ferrari) satte tredjehurtigste tid i første træning og kunne på den måde få lidt optimisme tilbage på det italienske hold, der har været i store problemer i denne sæson.

Ved anden træning var Leclerc dog nede som nummer ti i feltet, som i denne uge har ramt Toscana i Italien.

Mugello-banen er valgt til at huse søndagens Formel 1-grandprix som en hyldest til Ferrari.

Det er nemlig bilkonstruktørens Formel 1-grandprix nummer 1000, og det afholdes på holdets hjemmebane. Her er der aldrig tidligere kørt et Formel 1-grandprix.