Grosjean-protegé får Haas-chance

Louis Delétraz kører F1-sæsonens afsluttende Pirelli-test for Haas

Foto: Haas F1 Team
Foto: Haas F1 Team

Når F2 kører på skærmene i Haas-lejren, holder Romain Grosjean altid et godt øje med Louis Delétraz. Begge er født i Geneve og har schweizisk pas.

Den 21-årige racerkører får chancen i Haas-raceren efter Abu Dhabis Grand Prix, hvor holdene står til rådighed for Pirelli og udviklingen af næste års dæk. Det er udelukkende en dæktest og således ikke lovligt eksempelvis at prøve tidligere udgaver af 2019's nye frontvinger.

ADSS - en finansiel institution fra Abu Dhabi - sponsorerer schweizeren, som har haft en middelmådig sæson i F2. To andenpladser er det blevet til i det yderst stærke felt, hvorfra to-tre kørere forfremmes til F1 næste år.

Talentet fejler nu ingenting.

I 2015 blev Louis Delétraz toer i Eurocup Formel Renault 2.0 og vandt den nordeuropæiske NEC-afdeling af serien.

- Det er en god mulighed for Louis Delétraz til udvikle sin racerkarriere, og det er altid et særligt øjeblik, når du får debut i en Formel 1-bil, siger teamchef Günther Steiner.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean vil ingen problemer have med at komme tidligt på vinterferie oven på en lang sæson. De fleste teams benytter da også alternative kørere til denne test.

Foto: ULISES RUIZ/Ritzau Scanpix Sport og Spil Debriefing fra Mexico: Nye Haas-kollegaer spøger

På tale var også Pietro Fittipaldi - barnebarn af Emerson Fittipaldi - som rapporteret af både Ekstra Bladet og brasilianske medier.

Se også: Nyt land på Formel 1-kortet: Spritnyt F1-løb ser dagens lys

Se også: Haas-ejer rasler med sablen: Ikke i F1 for evigt

Se også: Større end Schumacher? Suveræne Hamilton sætter nyt mål

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere