Annonce:
Annonce:

Grosjean slår tilbage: - Afskriv mig ikke

- Jeg SKAL score point, siger Kevin Magnussens kollega efter 12 løb i træk uden for top ti

Annonce:
Følg Formel 1

SPIELBERG (Ekstra Bladet): Ødelæg det nu ikke …

For første gang i denne sæson har begge sider af Haas-garagen haft stort set problemfri træninger afløst af en fornem kvalifikation. Nu er den stille bøn fra ledelsen blot at prikke den det sidste stykke ind over stregen med både Kevin Magnussen og Romain Grosjean i pointene til søndagens grandprix.

Minimum en syver og en otter til samlet ti VM-point er den perfekt jubilæumsgave i Haas’ grandprix nummer 50.

Romain Grosjean er udmærket klar over, at det er på høje tid for ham at yde sit, så teamet kan jagte femte- eller selv fjerdepladsen i konstruktør-VM.

Annonce:

- Siger de til mig, at jeg skal stå op om morgenen og komme til racerbanen? Det er nogenlunde det samme. De behøver ikke sige det; jeg ved, at jeg SKAL score point. Og jeg ved, at jeg har scoret point til et hvert team, jeg har kørt for. Både i gode og dårlige tider. Forhåbentlig taler vi ved slutningen om året ikke om de første syv-otte løb, men om den anden halvdel af sæsonen der var fantastisk, sagde franskmanden efter lørdagens imponerende kvalifikation.

Han sluttede sekser foran Red Bulls Daniel Ricciardo og blev siden forfremmet til en startposition som femmer, da Sebastian Vettel indkasserede en straf for blokering af Carlos Sainz.

- Det vil være rart med en perfekt weekend og begynde på en positiv spiral, for den har været negativ siden Melbourne. Noget har været min fejl. Andet rent uheld. Jeg ser frem til løbet, konstaterer franskmanden.

doc70smynb9t7b1g1pfngb.jpg 

Som også har en bøn til dem, der troede karrieren var ovre efter store fejl i Aserbajdsjan og Spanien. Drag nu ikke forhastede konklusioner.

- Jeg er ret selvsikker, hvad angår fremtiden. Teamet gør det fantastisk. Jeg ved, at min sæson ikke har været det, men husk der var 130 grandprixer før det og to sæsoner med dette team. Du kan ikke afskrive mig efter syv dårlige grandprixer, hvor tre af dem har været min fejl.

Annonce:

- At bygge noget med Haas er ikke ovre endnu. Vi kan gøre det bedre og bedre. At jeg ingen point har, hjælper naturligvis ikke. Men teamet ved, hvad jeg er i stand til. Jeg har stor erfaring i Formel 1. Jeg kommer til at hænge ved noget tid endnu.

Teamchef Günther Steiner glædede sig også over franskmandens form.

- Jeg tror, det er vigtigt for Romain efter sådan en stime med 12 løb i træk uden point. Han har stadig ikke nogen point, men jeg tror, det er vigtigt for ham at vise, at han kan levere. Han kommer til at sove godt i aften. Og han fortjener det, siger Haas-bossen.

Kevin Magnussen kan heller ikke klage over sin tidtagning og startpositionen som otter. For ham var det stolpe ud til sidst.

0,055 sekunder var der op til Daniel Ricciardo og 0,159 sekunder op til teamkammeraten.

Vi taler marginaler.

Afgørende blev, at han ikke som sin hurtigere teamkammerat var i stand til at gemme et ekstra sæt nye dæk til afgørelsen, men blev sendt (unødvendigt) ud to gange både i Q1 og Q2.

Kevins fremtid næsten på plads: Kun detaljer mangler

Stop bilen: Haas straffet for 'sikker' pitstopbommert

Annonce:

Danskeren ville gerne have gamblet, men for teamet gav det ingen mening.

- Vores beregninger sagde, at vi ikke kunne vinde ret meget. At vi ville være rimelig sikre på syver og otter, hvis vi gjorde alt rigtigt. Vi troede ikke, vi kunne være hurtigere end Red Bull, forklarer Steiner.

- Vores mål var at være syver og otter. Sandsynligheden for at ende sekser og syver var ret små, så hvorfor tage chancen?

Vi skal have en problemfri og stabil weekend, og så kan vi næste gang måske tage en risiko, mener han.

Debriefing fra Frankrig: Ryger selvtilliden, ryger Romain

Forstå F1's silly season: En tikkende bombe

Haas-boss: Vi ser den rigtige Kevin nu

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

F1 Live resultater 2018

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: