Annonce:
Annonce:

Grosjean var rystet: To sekunder efter Kevin!

Romain Grosjean var svært desillusioneret efter lørdagens tidtagning, men teamchefen tvivler på, at der er noget galt med bilen

Annonce:
Følg Formel 1

SOCHI (Ekstra Bladet): Temperamentsfulde Romain Grosjean lægger ikke fingre imellem, når tingene går ham imod, og turen til Rusland har udviklet sig som et mareridt, der bare bliver ved og ved.

Til tidtagningen kulminerende det med en sidsteplads, mens Kevin Magnussen blev nummer 14. Jo, franskmanden blev fanget af et gult flag til sidst, men selv uden det, var han ikke sluppet videre til Q2, lyder hans ærlige vurdering.

- Jeg har været langsom hele weekenden. Min bedste placering var nummer 17. Noget virker ikke. Jeg håber, vi finder noget ud af henover natten, ellers bliver løbet langt og smertefuldt, sagde franskmanden, da han mødte blandt andre Ekstra Bladet lørdag aften.

Annonce:

Hele weekenden har han beklaget sig over raceren, og for en gangs skyld fik bremserne ikke skylden. Teamet måtte ganske vist skifte tilbage til sin gamle leverandør, fordi kølingen ikke virkede optimalt på de nye. Havde man fortsat med dem, ville ingen af bilerne kunne nå ternet flag.

- Siden fredag morgen har jeg klaget over bilen; at noget ikke passede mig, og den ikke føltes normal. Nu er vi her efter kvalen, og situationen er den samme. Vi har ikke fundet ud af, hvad der er galt.

Foto: AP
Foto: AP
 

Udsigten til løbet er for Grosjean endnu værre:

- På ‘long run’ fredag var jeg to komma noget sekunder langsommere end Kevin, konstaterer han.

- Efter tre sessioner og en kvalifikation … På en meget, meget dårlig dag kan man være tre eller fire tiendedele efter sin teamkammerat. Jeg har været mere mindst 0,7 til et sekund efter. ‘Long run’ var en katastrofe. Når han kørte i 40’erne, kørte jeg i 42’erne, så …

Lige den katastrofale fredag lægger teamchefen Günther Steiner ikke så meget i.

- To sekunder lyder af meget, men når du er nødt til at slippe gassen og skifte bremsebalancen, hvor du ikke ønsker det, kan det ske, siger han.

Romain Grosjean er i gang med en weekend a la den, Kevin Magnussen havde i sæsonpremieren. Foto: All Over Press
Romain Grosjean er i gang med en weekend a la den, Kevin Magnussen havde i sæsonpremieren. Foto: All Over Press
 

Annonce:

I det tætte midterfelt havde Haas det sværere i Rusland end til de foregående tre kvalifikationer. Selv om Kevin Magnussen blot var syv hundrededele af et sekund fra en 11. plads, tvivler teamchefen på, at der er noget rigtigt galt med raceren.

- Mange folk her kæmper med både fronten og bagenden, så jeg forhaster ingen konklusioner. Den anden bil klarede det ret godt. Er der noget galt mekanisk? Det er svært for mig at tro på, men ja, det kan jeg heller ikke afvise. Nogle gange har man bare en dårlig weekend. Se på Hamilton, han er et halvt sekund efter Bottas. Og han ved heller ikke hvorfor, siger Steiner.

- For at være helt ærlig. Der er ikke noget at være stolt af, når man kvalificerer sig sidst. Men de ting sker. Romain kunne bare ikke finde balancen i bilen.

Da Ekstra Bladet bad Kevin Magnussen forklare den store afstand til teamkammeraten denne weekend, tænkte han sig lidt om, smilede og svarede:

- Det behøver jeg ikke gøre …

Nedtur for Grosjean: Hundrededelene mod Magnussen i Ferrari-triumf

Haas skifter til plan B: Kevin fortsat klart hurtigst

Mercedes-dominansen slut: Haas' motor på samme niveau

Annonce:

McLaren-Honda-nedtur når nye dybder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: