Annonce:
Annonce:

Günther indrømmer: Frygtede deja-vu

Mareridtet fra 2019-sæsonen har luret hos Haas, men teamet er overbevist om, at de i denne sæson er bedre rustede til at tackle problemer

Efter en hård start og bekymrede miner i Haas-garagen var Haas-chefen anderledes begejstret efter Saudi-Arabiens Grand Prix, og det ser ud til, at holdet har fået has på et af sine helt store problemer

Årets andet løb bød til gengæld også på det, der ved første øjekast kunne ligne en første konflikt mellem Kevin Magnussen og hans nye holdkammerat, men virkeligheden er en helt anden

Annonce:
Følg Formel 1

JEDDAH (Ekstra Bladet): På mange måder var grandprixet i Saudi-Arabien en positiv overraskelse for Kevin Magnussen og Haas-teamet.

Point er altid lig med succes på teamet, men nok så vigtigt var bilen konkurrencedygtig under løbet, og uden safetycar var flere point inden for rækkevidde.

Selv om man troede og håbede på, at Jeddah Corniche Circuit passede bedre til VF-23’eren end Bahrain International Circuit, var der frygt for, at man havde et seriøst problem.

For under test og til sæsonpremieren så dæksliddet hos Haas alarmerende stort ud.

- Som jeg har sagt før, er vi nødt til at vente til efter løbet i Australien for at se, præcist hvor vi er, sagde Haas-teamchef Günther Steiner til Ekstra Bladet i Jeddah.

Løbet i Saudi-Arabien var en indikation på, at Haas denne gang kan løse de problemer, de havde ved sæsonstart. Foto: Sam Bloxham/Haas F1 Team
Løbet i Saudi-Arabien var en indikation på, at Haas denne gang kan løse de problemer, de havde ved sæsonstart. Foto: Sam Bloxham/Haas F1 Team
 

Annonce:

- Jeg tror, at vi bevæger os i den rigtige retning. Bahrain var ekstrem for vores bil. Kravene til bagdækkene er store, fordi asfalten er meget ru, og de lange sving sender mere energi gennem dem. 

Den tekniske samarbejdspartner Ferrari havde det svært i Bahrain med de samme problemer, og det blev ikke meget bedre i Saudi-Arabien, selv om banen er noget mere nænsom ved dækkene. Ligesom Haas håbede de på, at problemerne i Bahrain kun relaterede sig til banens beskaffenhed.

Tilbage i 2019 var Haas-raceren hurtig under kvalifikation, men helt ubrugelig i løb. Bagdækkene gled rundt, og overfladetemperaturerne røg op, fordi man manglede downforce bagtil.

Det er helt fint til et par enkelte omgange, mens dækkene er nye, men ikke til en løbsdistance.

Ingen af de Ferrari-drevne teams har fået en drømmestart på sæsonen, men værst ser det ud hos selve Ferrari. Foto: Hoch Zwei/Ritzau Scanpix
Ingen af de Ferrari-drevne teams har fået en drømmestart på sæsonen, men værst ser det ud hos selve Ferrari. Foto: Hoch Zwei/Ritzau Scanpix
 

Haas var halvvejs gennem den sæson, før de for alvor fandt ud af, hvad der var galt. På grund af banernes karakter opdagede teamet ikke for alvor problemet under test i Barcelona eller til det første løb i Australien. Hvorefter det gik helt galt til løb to i Bahrain.

Annonce:

Udviklingsprogram på plads
Så slemt så det trods alt ikke ud i år, om end Günther Steiner indrømmer, at 2019-sæsonstarten spøgte.

- Vi har et godt udviklingsprogram på plads. Hvad end der sker, tror jeg, at vi ved, hvad vi skal. Men der er altid det deja-vu, at mareridtet fra 2019 kommer tilbage, siger Steiner.

- Men jeg tror, at hvis der er et medfødt problem i bilen, har vi bedre viden og forståelse for, hvilken retning vi skal udvikle i, siger teamchefen.

Kevin Magnussen sætter den afgørende overhaling ind på Yuki Tsunoda. Foto: Hoch Zwei/Ritzau Scanpix
Kevin Magnussen sætter den afgørende overhaling ind på Yuki Tsunoda. Foto: Hoch Zwei/Ritzau Scanpix
 

- Så følelsen efter Bahrain var anderledes i år, end den var 2019?

- Ja, den var anderledes. Især da vi fik set nærmere på, hvad der skete, og hvad bilen rent faktisk gjorde. Vi har en bedre fornemmelse af, at hvad end der sker, så kan vi fikse det, siger han. 

Foreløbigt er det planen at introducere de første små opgraderinger af VF-23 til grandprixet i Miami, som er årets femte løb.

Hårdt brug for udvikling

Ferrari: Italienerne er gået baglæns sammenlignet med i fjor. De vandt to af årets tre første løb og var andenbedste team set over sæsonen. De troede, at de skulle udfordre Red Bull om VM-titlerne, men er blevet overhalet gennem vinteren af Aston Martin og kun startet sæsonen med den tredjehurtigste bil. Dækslid er det store problem.

Mercedes: Sæsonen er kun to løb gammel, men Mercedes har allerede erkendt, at de har ramt en blindgyde med deres designkoncept. Man skrotter det nuværende og har allerede set større potentiale i både en anden bund og anderledes udformning af bilen. Mercedes-raceren kommer til at se markant anderledes ud om seks-syv løb.

Alpha Tauri: 'Ingeniørerne siger, at vi gør fremskridt, men jeg stoler ikke på dem mere'. Bum! Sådan lød det fra teamchef Franz Tost i Jeddah. Han fik gode ting at vide af designafdelingen henover vinteren, men erklærede, at årets bil er en skuffelse. De skal finde den rigtige retning for udvikling - ellers bliver de sidst.

McLaren: Nul point i de første to løb er en kæmpe skuffelse for sidste års femmere. De vidste allerede ved lanceringen, at første udgave af bilen ikke var god nok og sætter deres lid til, at en stor opgradering i Aserbajdsjan sidst i april vil redde sæsonen.

SE OGSÅ: Debriefing fra Jeddah: - Han er fantastisk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: