Håner tidligere F1-kollega: Det er en joke

Den tidligere Formel 1-kører Jean-Eric Vergne er alt andet end imponeret over forfremmelsen til Brendon Hartley

'De er sure', sagde ræven om rønnebærrene. Han kunne ikke nå dem.

I hvert fald kan man godt mistænke Jean-Eric Vergne for at være misundelig på sin tidligere kollega fra Red Bulls talentprogram Brendon Hartley.

Franskmanden fik sparket til 2015-sæsonen, da der hos Toro Rosso skulle gøres plads til Max Verstappen og Carlos Sainz Jr. efter tre sæsoner hos Toro Rosso.

Med i bagagen var et ry som besværlig ...

27-årige Vergne kører nu Formula E og benyttede en pressekonference forud for grandprixet i Paris sidst på måneden til at håne beslutningen om at give Brendon Hartley en ekstra chance i Formel 1.

- Jeg kan kun grine af, at Red Bull ringede til Hartley, når man tænker på, at det var ham, de fyrede for at give mig hans sæde i World Series by Renault. Jeg finder det temmelig morsomt, sagde franskmanden ifølge Autosport.

Artiklen fortsætter under billederne

Brendon Hartley fik endnu en chance hos Red Bull, syv år efter han blev droppet. Foto: Jan Sommer
Brendon Hartley fik endnu en chance hos Red Bull, syv år efter han blev droppet. Foto: Jan Sommer
 

Halvvejs gennem sæsonen fører Jean-Eric Vergne (t.v.) Formula E-mesterskabet. Foto: AP
Halvvejs gennem sæsonen fører Jean-Eric Vergne (t.v.) Formula E-mesterskabet. Foto: AP
 

Efter sin fyreseddel var Jean-Eric Vergne testkører hos Ferrari fra 2015-2016 og tog samtidigt hul på karrieren i el-racerne med sidste sæsons samlede femteplads som hidtil bedste resultat.

Brendon Hartley blev verdensmester for Porsche i WEC's store klasse to gange og vandt Le Mans, før han stod uden job, da Porsche trak sig som fabrikshold.

Se også: F1-prygelknabe overrasker: Kan tage fusen på McLaren

Se også: Kører top-ti: Teamcheferne afslører deres F1-favoritter

Hvorefter newzealænderen ringede til den ansvarlige for Red Bulls talentprogram Dr. Helmut Marko:

- Helmut, jeg er en anden mand, end jeg var for otte eller ni år siden, og hvis der nogensinde er en mulighed, så er min hånd i vejret, og jeg er klar til køre, sagde han.

Hele historien fortælles i den glimrende feature 'The Rookie' (på engelsk).

Opkaldet blev umiddelbart mødt med tavshed, men førte til, at den 28-årige Hartley nogle måneder senere fik chancen i Red Bulls simulator og udnyttede den, da Toro Rosso manglede kørere, fordi Carlos Sainz skulle udlånes til Renault og tålmodigheden med Daniil Kvyat slap op.

Stemningen er ganske forståelig god hos Haas efter de første løb. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Efter superstart: Hele historien bag Haas' kongevinter

Forholdet til folkene på Haas-teamet er et af de områder, hvor Kevin Magnussen har haft størst påvirkning på sit team, fortæller Günther Steiner. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Haas-bossen afslører: Vi ser ikke Kevins sande jeg

Så ruller Formel 1-cirkusset igen. Jason Watt og Jonas Hüttel guider dig igennem med en times tv. Sport og Spil Værsgo Formel 1-fans: En times tv om den hyper-spændende sæson

17 kommentarer
Vis kommentarer