Hård Kevin frustreret over F1-dommere: Jeg gør det igen

Dommerne er for inkonsekvente i deres beslutninger, mener både Kevin Magnussen og Haas-teamchef Günther Steiner

SPA (Ekstra Bladet): Gik Kevin Magnussen over stregen, da han kørte Nico Hülkenberg af banen i kampen om 11. pladsen i Ungarns Grand Prix?

Det mente Renaults tysker i en grad, så han efterfølgende forsøgte at få dommerne til at give en endnu hårdere straf, end de fem sekunder Kevin Magnussen blev tildelt.

Hverken Hülkenberg eller nogle af de andre Formel 1-kørere skal dog forvente, at Haas’ dansker gør noget anderledes i en lignende situation næste gang; der vil ikke blive givet ved døren.

Heller ikke selv om der er klart flertal af danskere og Haas-fans i den gruppe, som mener, at Magnussen er helt uskyldig.

Efter en måneds betænkningstid fastholder både Kevin Magnussen og teamchef Günther Steiner, at de fem sekunder både var unfair og endnu et eksempel på, hvordan dommerne dømmer forskelligt fra kører til kører og uge til uge.

- Jeg prøver at køre, så hårdt jeg kan og til grænsen hele tiden. Jeg får ikke noget ud af at ligge under grænsen. Det føles rigtigt at presse citronen så hårdt som muligt. Jeg er ikke her for at få venner. Jeg er her for at få resultater, siger Kevin Magnussen på sit danske pressemøde i Belgien.

- Jeg har set på situationen igen. Ja, den er hård. Og måske, hvis jeg var sikker i pointene, ville jeg ikke have kørt så hårdt. Men jeg lå 11’er og håbede bare, at en foran ville udgå. Jeg vidste, at jeg skulle holde den position for at opnå noget som helst, så jeg gik til grænsen. Der var ingen kontakt, og andre folk, som havde ret meget kontakt, skete der ingenting med, siger Kevin Magnussen.

Han havde selv godt udsyn til episoden i allerførste sving, hvor Nico Hülkenberg kørte Romain Grosjean af banen, ødelagde franskmandens løb og slap afsted med det uden påtale.

- Det vigtigste er ensartethed, og det siger vi hele tiden. Du ønsker at være på grænsen hele tiden med alt - også når det gælder at race med andre folk. Hvis den grænse flytter sig ofte, er det svært at køre på den … Det er lidt svært, når dommene er inkonsekvente, siger danskeren.

Fra både teamchef og teamejer har han kun fået opbakning - både for sin konsekvente kørestil og kontante sprogbrug.

- De grinte bare af situationen. De vil gerne have, at jeg kører hårdt race, og det får de.

Chefen Günther Steiner følte nok engang, at stewards var på nakken af det lille Haas-team. Han var alt andet end tilfreds med deres ageren i Ungarn og de fem sekunder til Kevin Magnussen; ikke mindst set i lyset af, at Hülkenberg slap for påtale, selv om han kørte Romain Grosjean af banen. 

- Jeg synes, det var en hård og unødvendig straf. Vi er nødt til at finde ensartethed, for kørerne ved ikke, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er. Man ved ikke, om man får fem sekunder, tre placeringer til næste løb eller ingenting. Hvad der skete i første sving, var ikke okay. Jeg er klar over, at stewards har et svært job, men vi mangler ensartethed, siger Steiner.

Du kan se Magnussen og Hülkenbergs duel på banen her:

Og den efterfølgende ordduel her:

Du kan læse flere F1-nyheder her:

Flere muskler til Kevin: Får årets bedste opgradering

Teamchef joker om Kevins kugler - trods alt

Haas-boss bebuder ændringer: Her kan Kevin forvente godt nyt