Hård straf ønsket: Hamilton overlever dæk-fadæse

Lewis Hamiltons Mercedes-team slipper for straf, efter at dæktrykket var for lavt i forhold til reglementet

Lewis Hamilton kunne være blevet diskvalificeret, men slap med skrækken (Foto: Jan Sommer)
Lewis Hamilton kunne være blevet diskvalificeret, men slap med skrækken (Foto: Jan Sommer)
Følg Formel 1

Lewis Hamilton var ganske suveræn i sin Mercedes, da Italiens Formel 1 Grand Prix på Monza-banen søndag fandt sin vinder. Hele 25 sekunder havde han ned til løbets nummer to, Sebastian Vettel.

Sejren var dog i fare for at blive fratrukket briten på skrivebordet, da FIA, Den Internationale Motorsports Union, inden løbets start målte dæktrykket på bilerne. Her viste det sig at dæktrykket på begge Mercedes-bilerne var for lavt.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Jo Bauer, der er teknisk delegeret, noterede nemlig i sin rapport, at dæktrykket i Hamiltons baghjul var 0,3 psi lavere end det krævede 19,5 psi. Endnu værre var det hos holdkammeraten Nico Rosberg, hvor dæktrykket var 1,1 psi lavere ved målingen inden starten.

Lewis Hamilton slap heldigt fra dæk-fadæsen i det italienske (Foto: Jan Sommer)
Lewis Hamilton slap heldigt fra dæk-fadæsen i det italienske (Foto: Jan Sommer)
 

TV: Skrækstart ødelagde Ferrari-fest

Rapporten blev efterfølgende blevet videregivet til løbskontrollørerne, som undersøgte sagen. Undersøgelsen rykker dog ikke noget ved stillingen i løbet, da det blev besluttet ikke at gå videre med sagen.

Hos Williams-teamet, som fik en tredjeplads ved Felipe Massa, var man ellers ikke i tvivl om, at det lave dæktryk burde få konsekvenser. Det sagde teamets tekniske chef, Pat Symonds, til Sky Sports ifølge AFP, inden afgørelsen var på plads.

- Jeg forventer en hård straf, en diskvalifikation. Det er ude af mine hænder, men jeg synes ikke, det er en svær beslutning at træffe, hvis oplysningerne er verificerede, sagde han.

Hele undersøgelsen vakte dog ikke andet end undren hos Mercedes-teamet, som ifølge teamets tekniske chef, Paddy Lowe, ikke forstod, hvorfor de blev kaldt hen til løbskontrollørerne.

- Vi forstår det ikke for at være ærlige. Vi er blevet indkaldt af løbskontrollørerne, så vi går derhen og forklarer det. Det eneste jeg ved er, at vi har sat vores dæktryk under opsyn af Pirellis ingeniør. Han var tilfreds med dem, som de var, siger Paddy Lowe.

Efter at Mercedes-teamet har talt med løbskontrollørerne, er det blevet besluttet at droppe sagen, som betyder, at Lewis Hamilton udbygger sin føring i toppen af VM-stillingen.

Briten har 252 point på førstepladsen, mens Nico Rosberg har 199 point på andenpladsen. Sebastian Vettel følger efter på en tredjeplads med 178 point.

Ekspert om Hamilton: Umuligt at slå ham

Formel 1-kabalen udvikler sig dag for dag - hvem skal Kevin Magnussen køre for i 2016?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter