Haas-boss dækker over fire mekanikere: Teamets ansvar

- Måske har de gjort det 1000 gange i træning uden en fejl. Og så sker det her, siger Günther Steiner, som ikke vil pege fingre ad nogen

Følg Formel 1

MELBOURNE (Ekstra Bladet): En menneskelig fejl. Gange to. På det værst tænkelige tidspunkt. Først på Kevin Magnussens venstre baghjul og siden Romain Grosjeans venstre forhjul.

Hvilket involverede fire nu knuste Haas-mekanikere.

Teamchef Günther Steiner var overbevist om, at uden de fejl ville hans kørere have sikret fjerde- og femtepladsen i Australiens Grand Prix stensikkert. Og en drømmestart på sæsonen.

Kevin scorer topkarakter - og én stjerne dumper fælt

I begge tilfælde kom hjulmøtrikken forkert på. Når hjulnøglen snurrer, ødelægger det så gevindet, og så er det sket.

- For mekanikeren føles det, som om den sad fast. Pitstop er så hurtigt, du har ikke tid til at tjekke, og den sad ikke rigtigt på.

At det kan ske to gange ingen for to omgange på to forskellige dæk, betragter Steiner som en såkaldt ‘freak’-ulykke.

Helt utænkeligt.

- Vi har de samme gutter på hjulnøglerne som sidste år, og der lavede de ingen fejl. Det er en af de ting, som er ufattelige. Hvis du prøver at forklare det, vil folk sige, at det er ikke muligt. Åbenbart er det muligt. Vi må bare håndtere det og gøre det bedre i Bahrain, siger teamchefen.

Rørende billeder: Her bliver grædefærdige Haas-mekanikere trøstet efter pit-brølere:

Ligesom sine kørere kunne han ikke komme hurtigt nok til lufthavnen i Melbourne, hvor der var afgang nogle få timer efter den enorme skuffelse.

- Normalt går det ikke galt og slet ikke to gange i den position, som vi var i. Det er en freak ulykke, som er brutal for os. Vi skal holde hovederne oppe, for vi ved, at vi har et godt år foran os.

Fire mekanikere begik fejl imellem sig, men Steiner vil ikke pege fingre. Han betragter det som teamets fejl. Hvilket de også fik at vide på en intern briefing efterfølgende.

- Måske har de gjort det 1000 gange i træning uden en fejl. Og så sker det her. Alle er frustrerede. Jeg er ikke glad, men det er teamets fejl og ikke en personlig fejl fra ham, der sætter hjulet på eller ham der fæstner hjulmøtrikken, siger han.

Kun træning kan undgå lignende situationer i fremtiden, og Steiner indrømmer, at det var der ikke nok af lige denne weekend.

- Vi fik ikke trænet nok, vi havde simpelthen ikke tid. Det var en intens weekend for os, fordi vi havde nogle problemer i første og anden træning. Så det blev kun til minimal pitstoptræning. Det kan være en af grundene.

- Vi må ikke glemme, at alt blev eksekveret til perfektion indtil den fejl. Kørerne leverede, vores løbsfart var virkelig godt. Det kan alle se på tiderne.

- Det holder ånden oppe. Folk tvivlede efter Barcelona-testen, om vi var ægte. Vi kvalificerede os godt, men jeg syntes, vi var endnu stærkere i løbet. Vi tager til Bahrain med hovederne løftede og prøve at minimere denne fejl, siger Steiner. 

Haas straffet for dobbelt pitbommert 

Groteske fejl i Haas-garagen: Ødelægger Kevins drømmeløb

Værsgo Formel 1-fans: En times TV om den hyper-spændende sæson

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+