Haas-boss håner rival efter nederlag: Det var en ære

Günther Steiner stikker til Renault efter sidste uges nederlag ved retten i Paris. Et fabrikshold burde være bedre end en opkomling, mener Kevin Magnussens chef

Følg Formel 1

Sidste uge tabte Haas sin appelsag hos det international motorsportsforbund, FIA. Romain Grosjeans gulv var ulovligt til Italiens Grand Prix, og når diskvalifikationen står ved magt, har Renault så godt som sikret sig fjerdepladsen i konstruktør-VM.

Med to løb igen fører det franske fabriks med 30 point ned til Haas på femtepladsen.

Teamchef Günther Steiner har tidligere udtalt sig meget kritisk om rivalens metoder i kampen om fjerdepladsen. Ikke mindst fordi de brød en gentleman-aftale mellem holdene ved først at protestere efter løbet og ikke ved begyndelsen af weekenden.

Trods nederlaget ved retten holder Steiner ikke igen. Han håner Renault med sit langt større budget for at skulle ty til det tekniske reglement for at slå Formel 1's opkomling.

- For os er det en ære, sagde teamchefen på sin briefing i Brasilien.

Lang næse til Haas: Diskvalifikation står ved magt

- Vi er i vores tredje sæson, vi er femmere, og vi kæmper mod Renault, som burde være meget bedre. Det viser, hvor desperate de er, for de er et fabrikshold, de har fem gange så mange folk, og de kæmper mod os, siger han og forklarer det ulovlige gulv med dårlig kommunikation mellem teamet og FIA.

- Vi ved, at F1 er et svært sted at konkurrere. Det handler ikke kun om racerløb. Vores team gør det godt, og derfor kæmper vi om fjerdepladsen. Det ser svært ud nu, men måske sker der mirakler, konstaterer han.

Renault ER i en svær situation og ikke i nærheden af de målsætninger, som blev sat i 2016 ved relanceringen af Formel 1's gule mandskab. I den plan skulle franskmændene have nået podiet i denne sæson. Og køre med om sejre fra næste år ...

doc72oh1g9clzk1cz3ienbh.jpg

Officielt: Formel 1 indgår flerårig aftale med Vietnam

Hamilton stikker til Alonso: Selv skyld i nedturen

Irriteret Jason Watt vil ændre Formel 1-regler: Der er gået totalt kasino i den

Kevin Magnussen var gæst på årets kedeligste og korteste indledende FIA-pressekonference; flertallet af kørerne i panelet var på vej ud af Formel 1.

Danskeren har indstillet sig på en femteplads i konstruktør-VM, men ønsker at slutte af med stil. Han mangler to point i at overgå sin bedste sæson i Formel 1. Trods for mange fejl fra både kørere og team i denne sæson er der masser at bygge videre på, mener den 26-årige dansker.

- I år ser det ud, at vi slutter femmere, med mindre vi får nogle rigtig gode weekender til slut. Det efterlader os med et realistisk mål til næste år om at tage endnu et skridt fremad. Vi havde en rigtig hurtig bil i år. Af forskellige årsager har vi ikke altid scoret det point, vi burde, men det gode er, at vi kan gå ind til den næste sæson vel vidende, at vi kan gøre det bedre, siger Magnussen.

Følg anden træning før Brasiliens Grand Prix live på ekstrabladet.dk fredag fra klokken 18.00.

20 år efter sin død er Senna nationalsymbol

Buttons brasilianske mareridt 

Fem milliardær-sønners F1-fordel: Ingen kvaler - far betaler

 

Var tidligere elitefodboldspiller: Nu har han fået drømmejobbet hos Kevin

doc72oh1j6v0069xrq62zg.jpg

 

F1 stilling 2018

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.