Haas-boss indrømmer teamets største svagheder

Særligt omkring pitstop kan Haas hente tid, mener teamejeren

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer

MONACO (Ekstra Bladet): Normalt peger man ikke fingre af nogen, der begår fejl på et Formel 1-team. Hvis Haas-mekanikerne laver et langsomt pitstop, kunne ingen af kørerne drømme om at sige det offentligt.

Men Gene Haas er ikke, som teambosser er flest. Kevin Magnussens arbejdsgiver siger tingene ligeud.

Og i Monaco nævnte han netop pitstop, hvornår de skal tages, og de strategiske beslutninger omkring dækvalg som eksempler på, hvor det unge team bør forbedre sig.

- Vi er svage på områder som dækstrategi, og vi er lidt svage i vores pit-område. Vi bliver fanget bag biler, som koster os positioner. Alle disse ti små ting bliver sammenlagt til et sekund. Der mister vi virkelig meget tid, og jeg tror, at som vi udvikler os, bliver vi bedre til det, sagde Gene Haas på teamchefernes pressekonference.

Gene Haas (med ryggen til) og Günther Steiner i pitten i Monaco. Foto: Rex Features/All Over Press
Gene Haas (med ryggen til) og Günther Steiner i pitten i Monaco. Foto: Rex Features/All Over Press
 

Sammenlignet med debutsæsonen har teamet i år færre point på nuværende tidspunkt af sæsonen. Til gengæld er der scoret med begge biler.

- Vi var lidt heldige sidste år, og nu er vores held normaliseret. Og normalt held er, hvad du typisk har i racing, så det er en udfordring. Konkurrencen er hård, for alle de andre teams er alle meget dygtige til deres job, siger han.

- Vi er her mere for at lære end for at køre racerløb i øjeblikket. Det er en proces. Jeg er meget glad for, hvor vi er lige nu. Jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer, men lige nu er vi tilfredse.

Mødet med Formel 1 har været en overvældende oplevelse for den amerikanske milliardær, som også med succes har hold i Nascar. Faktisk er han ikke helt sikker på, at han havde trådt ind i Formel 1, hvis han vidste, hvad han rent faktisk gik ind til.

- Som formentlig mange Formel 1-fans var jeg ikke klar over omfanget af de tekniske udfordringer; de ved virkelig ikke, hvor komplekse disse biler er, men det er spændende og sjovt at være involveret i. Vi har nogle gode partnere, og jeg synes, vi klarer os okay, siger Haas.

Pitområdet er et af de steder, hvor Haas skal forbedre sig, mener teamejeren. Foto: Jan Sommer
Pitområdet er et af de steder, hvor Haas skal forbedre sig, mener teamejeren. Foto: Jan Sommer
 

Gene Haas: Kevin er en passiv-aggressiv type

Se også: Formel 1 i våbenkapløb: Her er Haas' testplan

Se også: Lægger en lille milliard: Sådan vil Kevins boss skabe succes

Se også: Grosjean overbevist: Haas-ejer rammer plet

Se også: Chefen glad for Kevin og Grosjean: Vi har de bedste kørere

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere