Haas-boss positiv trods regn-kiks: Ikke så tosset endda

Der er stadig gode muligheder for point til både Romain Grosjean og Kevin Magnussen i Brasiliens Grand Prix, mener teamchef Günther Steiner

Følg Formel 1

Både Kevin Magnussen og Romain Grosjean var svært skuffede oven på lørdagens kvalifikation i Brasilien. Haas-raceren havde indtil byger satte ind været klart bedst i midterfeltet.

Men de blev sendt ud på de værste tidspunkter, hvad regnen angik.

Hvilket mere handler om held end færdigheder. Så præcise er vejrudsigter heller ikke inden for ti minutter, hvor kun dele af anlægget er ramt af regn, understreger Haas-teamchefen.

- Det var ikke en perfekt kvalifikation, men stadig en god en. Vi var bare hele tiden på banen på det forkerte tidspunkt. Disse ting sker, når vejret skifter på den måde. Bilen var god, og kørerne gjorde et godt stykke arbejde, siger Günther Steiner.

Samme skæbne overgik også Renaults Nico Hülkenberg, mens Saubers Charles Leclerc nåede at få sat en tid sidst i Q2, da banen var bedst. Force India timede det også rigtigt, men forbedrede sig alligevel ikke. Som Sergio Perez forklarede var teamet i så store problemer i Q1, at der her benyttede tre sæt dæk. Derfor havde de kun brugte tilbage til sidste forsøg.

Günther Steiner er derfor fortrøstningsfuld i forhold til løbet.

- Vi kvalificerede os nier og 11'er, hvilket bliver otter og tier efter Ricciardos straf. Det er ikke så tosset endda til søndag. Jeg er sikker på, at vi kan kæmpe om point, siger han.

Det blev aldrig så vådt, at regndækkene kom i brug. Men Haas havde ikke meget held med at zigzagge uden om de spredte byger. Foto: Paulo Whitaker/Ritzau Scanpix
Det blev aldrig så vådt, at regndækkene kom i brug. Men Haas havde ikke meget held med at zigzagge uden om de spredte byger. Foto: Paulo Whitaker/Ritzau Scanpix
 

Kevin Magnussen havde lidt sværere ved at finde et smil frem. Ikke mindst fordi han i tredje træning var klart 'best of the rest' og i Q1 havde kørt femtehurtigste tid.

- Jeg er meget skuffet. Men det var vist bare uheld. Vi var på banen til mine to forsøg i Q2, da det regnede mest. Vi prøver at køre på det bedste tidspunkt, men du ved aldrig, hvornår regnen kommer.

- Det er bare utur, for vi havde en rigtig god bil i dag. Romain og jeg kunne nemt have været 'best of the rest'. Det er irriterende, men lad os se, hvad vi kan få ud af at have frit dækvalg til løbet, siger danskeren.

Hamilton vender farlig situation på hovedet: - Mangel på respekt

Ikonisk navn tilbage i F1: Bliver kollega med Kevin

For god ordens skyld kunne Haas IKKE have sendt Magnussen ud til et tredje forsøg på friske dæk. I begge sider af Haas-garagen var der kun det ene sæt tilbage, som er specielt allokeret til Q3. Og der havde ikke været meget fidus i at sende ham ud på et sæt brugte.

Ifølge vejrsudsigten begynder løbet i tørvejr med stigende risiko for nedbør halvvejs igennem. Uden nedbør kan det køres som en nem et-stopper.

Husk at du kan følge grandprixet LIVE på ekstrabladet.dk søndag kl. 18.10.

Fem milliardær-sønners F1-fordel: Ingen kvaler - far betaler

Debriefing fra Mexico: Nye Haas-kollegaer spøger

Ferraris nye stjerne: Vettels værste mareridt

Mød Haas-mekanikerne: 'Kevin er en af drengene'

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind