Haas-boss trak Kevin med til dommerne: Jeg fatter det ikke

Et team som Haas bliver forfulgt af dommerne, mener Günther Steiner. Havde Kevin Magnussen gjort noget lignende som Max Verstappen, ville det have udløst straf

MONZA (Ekstra Bladet): Max Verstappen slog situationen med Kevin Magnussen hen som en bagatel. Da den hurtigere Red Bull-kører tvang danskeren af banen, lige efter han havde snuppet tiendepladsen.

Sådan var følelsen ikke i Haas-lejren, hvor man føler sig forfulgt af dommerne, mens andre som den hollandske stjerne slipper uden anmærkning for lignende episoder.

- Verstappen havde ingen grund til at gøre det. Vi er helt klar over, at vi ikke havde den fornødne fart. Vi er bevidste om, at han ville komme forbi. Men når han ikke får en straf for den, hvad er tilladt? Og hvad er ikke, spørger teamchef Günther Steiner.

Derfor tog han sin danske racerkører under armen efter Italiens Grand Prix og gik på besøg hos dommerne og løbschefen Charlie Whiting.

- Vigtigst var, at jeg ville derind med Kevin. For folk udefra er det svært at forstå, hvad kørerne føler. Men kører-stewarden ved, hvad de laver og burde have en forståelse for det, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

- Det var godt for mig at lytte til. Vi talte om den aktuelle situation, men samtalen udvidede sig til den generelle forskellighed i straffe. Og det virker til, at Haas er på den modtagende ende af disse uoverensstemmelser, mener Haas-teamchefen.

- Hvad jeg har sværest ved er dommernes inkonsekvens. Jeg fatter det bare ikke.

- Jeg tror ikke, vi er værre end andre. Men hver gang, vi bliver involveret i noget, racing incident eller ej, så får vi en straf.

Günther Steiner tog den danske racerkører med en tur op til dommerne. Foto: ritzau/Jan Sommer
Günther Steiner tog den danske racerkører med en tur op til dommerne. Foto: ritzau/Jan Sommer

Teamchefen føler, at Haas og Kevin Magnussen er blevet hårdere ramt af straffe end særligt topholdene.

- De forsikrer mig, at det ikke er tilfældet, men jeg er sikker på det. Allerede der begynder uoverensstemmelserne, joker Steiner.

- Jeg ved, det er et svært job og ikke et, jeg har lyst til at udfylde, men hvis du sidder i det, er du nødt til at udstede ensartede domme.

- Hvem du er, hvad du kører i. Du skal behandle alle ens. Det er svært at opnå, men det lykkes steder, som er større og vigtigere end motorsport. Enten skal vi lave et andet system eller have andre folk, som kan være ensartede.  

Günther Steiner forventer, at emnet bliver taget op igen til næste kørermøde.

Italiens Grand Prix bød også på en ny situation mellem Jolyon Palmer og Fernando Alonso. Sidste weekend slap spanieren for straf; i denne udløste en overhaling fem sekunder til briten.  

F1-dommere

• Hvert Formel 1-grandprix har fire dommere - stewards - som refererer til løbschefen Charlie Whiting. 

• Garry Connoly, Gerd Ennser, Paul Guthjahr og Tim Mayer er permante, så en af dem er til hvert løb. Herudover er der en lokal steward fra værtsnationen samt en på besøg et andet sted fra. 

• Siden 2010 har den fjerde været en erfaren tidligere racerkører - en såkaldt drivers steward. Som Tom Kristensen, Derek Warwick, Nigel Mansell, Emerson Fittipaldi og Danny Sullivan.

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Kevin helt privat: Bliv klogere på F1-stjernens andet liv