Haas-boss var bitter: Kevin-crash var ikke det største problem

Trods point var Spaniens Grand Prix endnu en misset mulighed for Haas F1

Günther Steiner var ikke tilfreds efter Spaniens Grand Prix. Foto: Jan Sommer
Günther Steiner var ikke tilfreds efter Spaniens Grand Prix. Foto: Jan Sommer

MONTMELO (Ekstra Bladet): Begge Haas-racere i pointene var inden for rækkevidde for første gang i denne sæson - også selv teamet på intet tidspunkt i løbet kunne få mediumdækkene ind i det rigtige arbejdsvindue.

Kevin Magnussen var så skuffet, at han kun gad tale med sine ingeniører, inden han strøg med sin familie i lufthavnen for at nå et aftenfly til Danmark.

Haas-teamchef Günther Steiner var også bitter over kun at tage afsted fra Barcelona med et enkelt point til Romain Grosjean, når tegningen indtil midtvejs i løbet var til så meget mere.

- Til slut hjalp Kevins kollision med Kvyat os ikke, men vores største problem var den virtuelle safetycar på det forkerte tidspunkt. Hvad kan du gøre?

- På soft viste vi god fart. Vi fik en god start, og det gik i den rigtige retning, men vi kommer herfra lidt såret, fordi vi ikke udnyttede mulighederne, siger Günther Steiner.

Günther Steiner var ikke tilfreds efter Spaniens Grand Prix. Foto: Jan Sommer
Günther Steiner var ikke tilfreds efter Spaniens Grand Prix. Foto: Jan Sommer

Han ærgrer sig over endnu en weekend, som ikke blev maksimeret. En kaotisk start med flere udgåede racere gav ellers muligheden for at overraske.

På intet tidspunkt henover weekenden kunne teamet få medium-dækket til at virke. Motorsammenbrud for Valtteri Bottas fremprovokerede et langt tidligere andet pitstop, end teamet ønskede sig, og perioden med virtuel safetycar kostede placeringer på for langsomme stop.

Kevin Magnussens sammenstød med Daniil Kvyat kaldte teamchefen et uheld fremprovokeret af, at danskeren var nødsaget til at slippe gassen, fordi han skulle lukke Daniel Ricciardo forbi.

- Det var bare et racing-uheld, de ting sker siger, siger Steiner.

Sammenstødet sendte Romain Grosjean i pointene, men franskmanden ærgrede sig også.

- Det var godt for teamet at score et point, men en skam for Kevin, at han taber niendepladsen med den punktering.

- Farten var der på soft, men jeg var i trafik hele tiden. På medium kæmpede jeg virkelig med at få dækkene til at virke, konstaterede han efter løbet.

500 danskere var søndag i Barcelona for at støtte Kevin Magnussen. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Spot dig selv: Var du til Formel 1 i Barcelona?

Kevin Magnussen sluttede uden for pointene. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Kevin tæt på toppen - stortalent dumpede i Barcelona

TV: Hamilton snupper sejren foran Vetttel i Spaniens GP:

Se også: Forbandet Kevin: Jeg kunne være blevet syv'er

Se også: Magnussen i kollision: Mister point til allersidst

Jürgen Klopp blev sidste sommer advaret om sin smalle trup, men ignorerede kritikken. Nu har han lært lektien på den hårde måde. Foto: AP Sport og Spil Mølby: Liverpools vigtigste kamp

29 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere