Haas-chef jubler efter stor kval: Forbløffende godt

Fjerdebedste team til årets første kvalifikation var mere, end Haas-teamchefen har turdet håbe på

Foto: AP
Foto: AP

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Hos Haas har man ikke helt turdet tro på, at VF18’eren fra starten af sæson var så god, som vintertesten lovede. 

Så stemningen var mildest talt god i den fjerne ende af paddocken på Albert Park, efter teamets bedste præstation i dets korte historie med sjette- og syvendebedste tid, som på startgridden bliver forfremmet til femte og sjette position efter Daniel Ricciardos straf. 

Se også: K-Magic downunder: Bedste kval i fire år

Mange var forbi for at gratulere i timerne efter tidtagningen, og selv om Gene Haas ikke selv er til stede denne weekend, er der ingen tvivl om hans glæde. 

Teamchef Günther Steiner holdt ikke igen med roserne. Ikke mindst til Kevin Magnussen efter forskellige småproblemer ødelagde meget af danskeren fredag.  

- Begge kørere gjorde det fantastisk, men Kevin kørte kun én rigtig omgang i går, og så var hans første rigtige ellers i Q1, siger Steiner.

- Det er forbløffende, og hvad der er endnu mere forbløffende er, at de begge satte den i deres allersidste forsøg. 

Steiners kørere skal gøre arbejdet færdig søndag. Foto: Imago/All Over Press
Steiners kørere skal gøre arbejdet færdig søndag. Foto: Imago/All Over Press
 

- For tidligere i kvalifikationen var Sainz begge gange foran. Ikke med hundrededele, men tiendedele, og begge to slog til på det rigtige tidspunkt. Kevin gjorde det fantastisk, og det var en rigtig god omgang, siger teamchefen.

Netop kvalifikation er Romain Grosjean spidskompetence, og selv om han søndag holder skråt bag sin danske teamkammerat mødte han blandt andre Ekstra Bladet med det store smil på. 

- Det var en god eftermiddag, ikke? Vi er glade, og det var en bekræftelse af, hvad vi så under vintertest og til træning i går.

- Vi har en klar ide om, hvor vi kan forbedre os. Og jeg kan køre langt hurtigere, hvis jeg får lidt mere downforce foran. Vi har mere i lommen, end vi så i dag, lover Grosjean.

Renault lignede en reel udfordring i kampen om at være fjerdehurtigste team, men både Carlos Sainz og Nico Hülkenberg blev sat med over tre tiendedele af et sekund, da det gjaldt.  

- Renault var superhurtige i Q2. Så havde vi en lang forsinkelse (da Bottas crasher, red.), og det ændrer tingene lidt, når man går ud med en kold bil. Men jeg var glad for, at vi kunne holde os foran. Jeg var lidt overrasket over McLaren, jeg troede, de ville været lidt mere med i gamet, forklarer franskmanden til Ekstra Bladet.

Halvanden tiendedel skilte Haas-duoen, og en forhåbentlig intens intern duel er indledt. Får Romain Grosjean først en stabil frontende, som han foretrækker, ved det fleste danske Formel 1-fans, hvor skrap han er til at sætte en omgang, når det gælder.  

- Vi er begge superglade. Kevin havde en rigtig god fornemmelse, min var nok en kende dårligere, men er stadig med deroppe, hvilket er fantastisk. Vi skal bare blive ved med at udvikle bilen, og så kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle blive ved med at være konkurrencedygtige, siger Grosjean.

Se stuntet: Grosjean spiller højt spil - overhaler Sainz i pitten

 

Se også: Konkurrenterne imponeret: - Desværre er Haas foran os

Se også: Reagerer på rivalernes store Haas-hyldest: 'Kald mig bare skør'

42 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere