Haas-comeback: Topper igen midterfeltet

Til første træning før Brasiliens Grand Prix er Romain Grosjean og Kevin Magnussen tilbage som 'best of the rest'

Ovenpå et par skuffende weekender for Kevin Magnussen og Haas F1 Team er der i Brasilien tegn på bedring. Til første træning var duoen tilbage som 'best of the rest' efter de suveræne topteams.

Romain Grosjean var hurtigst hos Haas på syvendepladsen med Kevin Magnussen lige efter sig på ottendepladsen.

Danskeren var i gang med et endnu hurtigere forsøg, da han var lige ved at miste kontrollen over raceren. Med venstre hjulsæt på kerben under nedbremsning, skulle der reageres hurtigt, så resultatet kun blev ikke sæt smadrede dæk og ikke værre. 

Der er kun tale om en første træning, men ikke desto mindre et positivt tegn for det lille team efter en svær tid, hvor Renault har slået dem både i retssalen og på banen.

Se også: Lang næse til Haas: Diskvalifikation står ved magt

På den blot 4,309 km korte Autódromo José Carlos Pace - populært kendt som Interlagos - er trafikpropper et problem under træning og til kvalifikation.

Igen og igen flød ederne over radioen fra særligt de unge kørere. De kunne lære lidt af deres tillidsrepræsentant Romain Grosjean, som ganske vist har et ry for at være kolerisk over radioen, men ikke desto mindre er temmelig fornuftig, når det kommer til stykket.

Hvilket han demonstrerede med denne radio-besked, da Force Indias fredagskører Nicholas Latifi opførte sig som den nybegynder han er ...

- Mate. Jeg blev blokeret to gange af Latifi. Han er nødt til at være lidt mere forsigtig, lød beskeden fra franskmanden til Haas-pitvæggen, som gav den videre.

Helt udramatisk og uden at involvere stewards, som samtidig satte autografer på weekendens første straf til en af sæsonens mest uheldige kørere.

Foto: RICARDO MORAES/Ritzau Scanpix
Foto: RICARDO MORAES/Ritzau Scanpix

Se også: Hamilton stikker til Alonso: Selv skyld i nedturen

Se også: Irriteret Jason Watt vil ændre Formel 1-regler: Der er gået totalt kasino i den

De tekniske problemer fortsætter nemlig for Daniel Riccardo - otte gange i år er den kommende Renault-kører udgået af et grandprix - og på søndag venter fem strafplaceringer, fordi australierens Red Bull kræver en ny turbo.

Man begynder at forstå, hvorfor han for nyligt udtalte, at der hviler en forbandelse over den.

Teamkammeraten Max Verstappen vandt for to uger siden i Mexico og toppede tiderne i Brasilien til den første session.

Haas teamets chefløbsingeniør Ayao Komatsu har arbejdet sammen med Romain Grosjean i en eller anden funktion siden 2009. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Haas-chefens hovedpine: Det svære forhold til Grosjean

Lawrence Stroll har gjort sønnens karriere til sin hobby. Han har dog altid været interesseret i hestekræfter og samler blandt andet på Ferrarier. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Fem milliardær-sønners F1-fordel: Ingen kvaler - far betaler

Foto: Andy Hone/Haas F1 Team Sport og Spil Kevins nye hjem: Her er jeg tryg

Jakob Hovgaard følger Kevin Magnussen som fysioterapeut og praktisk gris. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Var tidligere elitefodboldspiller: Nu har han fået drømmejobbet hos Kevin

40 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere