Haas-duo på ny kollisionskurs: Grosjean måtte undskylde

Bag lukkede døre måtte Romain Grosjean tage skylden for sammenstødet med Kevin Magnussen, som blev dyrt for teamet på Silverstone

Lykken og den østrigske opblomstring med begge Haas-racere i pointene varede kort.

For kort!

Kevin Magnussen leverede sådan set sit med en niendeplads og to point i det hæsblæsende Storbritanniens Grand Prix, som Sebastian Vettel vandt foran hjemmebanehelten Lewis Hamilton og Ferrari-teamkammeraten Kimi Räikkönen.

Haas-teamet spildte bare endnu en mulighed for langt større point. De burde have været med i kampen om Nico Hülkenbergs (Renault) sjetteplads som bedst efter topholdene, efter Red Bulls Max Verstappen måtte udgå, og farten var der i den grad til at point i begge sider af garagen.

Løbet blev et sejt træk op ad bakke, efter Haas-duoen kolliderede på første omgang. Kevin Magnussen var skuffet og lagde over teamradioen ikke skjul på, hvor utilfreds han var med sin franske kollega. Ligesom han var det i Bahrain i starten af sæsonen, da Grosjean stak albuerne ud på et uforståeligt tidspunkt.

- Jeg er ikke glad, og I ved godt hvorfor, fnyste danskeren.

Foran tv-kameraerne var han lidt mere diplomatisk.

- Vi ved, at første omgang er tumult, og der kan ske mange ting. Men man skal i hvert fald prøve at holde sig fra sin teamkammerat, sagde Magnussen.

I sin første version - ligeledes til tv - tog Romain Grosjean ikke ansvaret. Den blev umiddelbart ligeligt delt mellem kørerne og så kaosset foran, hvor Kimi Räikkönen vædrede Lewis Hamilton.

- Jeg tror, den første var en fejl fra os begge, som ikke burde ske. Det hjælper ikke, når der sker så meget foran. Du bruger dem som reference til bremsepunktet, og de bremsede alle meget sent, så det påvirkede nok os, sagde han.

Den anden version var lidt anderledes. Efter kørerne havde talt sammen og set situationen igen. I hvert fald ifølge teamchefen.

- Jeg har ikke set den fem-seks gange på tv, men Romain undskyldte for at køre ind i Kevin.  Han ventede lidt for længe med sin nedbremsning, sagde Günther Steiner på sin briefing efter løbet.

- På første omgang har du ikke den store kontrol. Romain gjorde det ikke med vilje, for hvorfor skulle han køre ind i sin teamkammerat? Men det skete, og kørerne skal blive bedre til at undgå de situationer. I det øjeblik kan teamet ikke gøre noget.

- Jeg er ikke glad. Det kan ske, men det burde ikke ske. Det er konklusionen. Vi er nødt til at stoppe med at miste point, siger Steiner.

doc70xcivo1rlcxoru7opq.jpg 

Bedst som Romain Grosjean efter en forfærdelig sæsonstart var i fremgang, er han slået tilbage til start. Senere i løbet udgik han efter et voldsomt sammenstød med Renaults Carlos Sainz i en situation, som dommerne mente, de var lige gode om.

- Jeg ville ikke kalde det her uheld. Det er ved at blive frustrerende. Vi håbede alle for Romain, at han var på vej op, og nu er han i et hul igen. Vi skal nok komme igen, men det hårde arbejde burde i stedet bruges på at score point. Lige nu bruger vi meget energi på at komme op af hullet.

Jason Watt har fået nok: Hold nu kæft og kør

Provokerende Alonso anklager: Magnussen prøvede at ramme mig

Revser Formel 1-giganter: - Den totale ydmygelse

Kevin Magnussens præstation fra anden omgang ville teamchefen ikke sætte en finger på.

- En del af gulvet manglede, og man kunne se på tallene, at bilen mistede downforce. Jeg synes, han kom godt igen, selv om der var en del skade på højre side, hvor en stor del manglede, siger Steiner.

Hvilket blev overskygget af, at Force India samt McLaren halede ind i konstruktør-VM, mens Renault med Hülkenbergs sjetteplads gjorde afstanden til fjerdepladsen større.

Jason Watt var i sin karaktergivning denne weekend heller ikke begejstret for Romain Grosjeans kørsel.

Hårde hug fra Watt: Det må høre op!

Ny anklage mod Kevin: Sådan fik han belastet ry

Romains største krise: Jeg fortjente en på synet

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

F1 stilling 2018

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri