Haas-ejer holdt vejret: Kunne have endt i katastrofe

- Teamkammerater må ikke bumpe ind i hinanden ved sådan en genstart, siger Kevin Magnussen og Romain Grosjeans arbejdsgiver Gene Haas

Kampen mellem Kevin Magnussen og Romain Grosjean var lidt for intens til Gene Haas' smag. Foto: Jan Sommer
Kampen mellem Kevin Magnussen og Romain Grosjean var lidt for intens til Gene Haas' smag. Foto: Jan Sommer

BARCELONA (Ekstra Bladet): Gene Haas har to kørere på kontrakt, som ikke giver ved dørene og kæmper for hver centimeter på racerbanen.

Hvilket Haas-ejeren bifalder, men der er en grænse, når det kommer til kampe mellem hinanden. På et team som Haas er konstruktør-VM det vigtigste mesterskab - ikke kørernes indbyrdes placering.  

- De kunne have taget hinanden ud, hvilket ville have været en katastrofe, sagde teambossen efter Spaniens Grand Prix til blandt andre Ekstra Bladet.

Sidste sommer blev der talt med store ord efter Storbritanniens Grand Prix, hvor Romain Grosjean var i sportslig krise og understyrede ind i sin teamkammerat efter starten. Hvilket kompromitterede begges løb.

Teamchef Günther Steiner førte ordet efter balladen i Spanien, hvor det resultatmæssigt ikke gik så skidt som sidste sommer. Men en syvende- og en ottendeplads lå i kortene, og holdet måtte nøjes med en syver og en tier. 

I første del af løbet havde Kevin Magnussen sit hyr med at holde Daniil Kvyat bag sig. Foto: Jan Sommer
I første del af løbet havde Kevin Magnussen sit hyr med at holde Daniil Kvyat bag sig. Foto: Jan Sommer
 

Gene Haas er på ingen måde en mand, som hidser sig op eller hæver stemmen. Dertil er han for erfaren i racing, men som teamejer brød han sig ikke om, hvad han så.

- Når kørere gør den slags ved hinanden, er det en stor risiko. Det kunne have gået meget værre. Jeg tror bare, vi var heldige her. Der er en lektie at lære. Teamkammerater må ikke bumpe ind i hinanden ved sådan en genstart, siger han.

Sport og Spil Fem år efter Kevins drømmedebut: 12 er forsvundet - en er gået bort

Kevin Magnussen leger i en sprintcar sidste efterår før USA's Grand Prix. Foto: Haas F1 Team Sport og Spil Frie rammer hos Haas: - Så længe de ikke gør noget dumt

Sidste ord er ikke sagt:

- Vi tager en snak, når der er faldet lidt ro på. Vi er heldige med at få, hvad vi fik.

Resultatet betyder, at Kevin Magnussen rykker op som syver i VM-stillingen, mens Haas nu er sekser i konstruktør-VM.

Længe lå det til at blive en syver til Romain Grosjean og så en ottende- eller niendeplads til Kevin Magnussen. Foto: Jan Sommer Formel 1 Haas-drama: Kevin og Grosjean i karambolage

Formel 1 Nu fortæller de historien: Schumacher hovedperson i ny dokumentar

Foto: Jan Sommer Jason Watt Watt langer ud: Hvad laver de?

76 kommentarer
Vis kommentarer