Haas-ejer rasler med sablen: Ikke i F1 for evigt

- Hvis det bedste, vi kan opnå, er fjerdepladsen, må du på et tidspunkt klø dig selv på hovedet og sige: Jeg er her ikke for køre for fjerdepladsen for evigt, siger Gene Haas

Foto: Jan Sommer.
Foto: Jan Sommer.

MEXICO CITY (Ekstra Bladet): Alene at konkurrere om fjerdepladsen i konstruktør-VM i sit tredje år er en fantastisk præstation for et nystartet Formel 1-team. Men det er ikke nok for Kevin Magnussens arbejdsgiver.

Ligesom på hans succesrige Nascar-hold er målet at kunne vinde noget en dag. Om så bare et grandprix. Trods sine omfattende investeringer er der ingen garanti for, at Haas på den lange bane er en del af Formel 1, siger teamejer Gene Haas i et længere interview med Autosport.

- Hvis det bedste, vi kan opnå, er fjerdepladsen, må du på et tidspunkt klø dig selv på hovedet og sige: Jeg er her ikke for at køre for fjerdepladsen for evigt, siger han.

Alle håber på, at de omfattende ændringer, der venter i 2021 med nye både sportslige og kommercielle aftaler samt ikke mindst fordelingen af præmiepenge, vil ændre Formel 1’s klasse-system.

Artiklen fortsætter under billedet...

Gene Haas er ambitiøs, og det er ikke nok for ham at konkurrere om fjerdepladsen. Foto: Jan Sommer.
Gene Haas er ambitiøs, og det er ikke nok for ham at konkurrere om fjerdepladsen. Foto: Jan Sommer.

Gene Haas er ikke optimist.

- De kan ikke blive enige om noget. De kan ikke blive enige om motorer, de kan ikke blive enige om regler, men det er ret typisk for Formel 1, når du samler en komite. Det er ligesom at få ti mennesker igennem en dør på samme tid; det fungerer bare ikke.

- Jeg kan ikke tale for Liberty, men jeg tror, at da de overtog ejerskabet af serien, troede de, at de ville have mere frihed til at gøre, hvad de ønskede. Men nu har de mødt de samme problemer, som vi alle støder på, hvilket er alle disse regler og aftaler, FIA, FOM og teamejerne. Og nu ender det med, at ingen kommer igennem døren, siger Gene Haas.

Han har allokeret stort set hele sit marketingsbudget til Formel 1. Målet var at holde budgettet under 100 millioner dollar årligt, men det blev hurtigt til 120 millioner og i denne sæson tæt på 140 millioner.

- Men samtidig modtager vi omkring 50 millioner dollar i år (fra F1), så egentlig bruger vi ikke mere forventet, siger Gene Haas.

Næste år spæder titelsponsoreren Rich Energy så til budgettet.

TV: Gense den vilde start i Mexico her:

Se også: Kevin bander over F1-monopol: - Bare et lortedæk

Se også: Kevin tosset efter umulig mission: En skændsel for Formel 1

Sport og Spil Total dominans i Kevin-skuffelse: Her er alle karaktererne

16 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere