Haas-ejer rasler med sablen: Ikke i F1 for evigt

- Hvis det bedste, vi kan opnå, er fjerdepladsen, må du på et tidspunkt klø dig selv på hovedet og sige: Jeg er her ikke for køre for fjerdepladsen for evigt, siger Gene Haas

Følg Formel 1

MEXICO CITY (Ekstra Bladet): Alene at konkurrere om fjerdepladsen i konstruktør-VM i sit tredje år er en fantastisk præstation for et nystartet Formel 1-team. Men det er ikke nok for Kevin Magnussens arbejdsgiver.

Ligesom på hans succesrige Nascar-hold er målet at kunne vinde noget en dag. Om så bare et grandprix. Trods sine omfattende investeringer er der ingen garanti for, at Haas på den lange bane er en del af Formel 1, siger teamejer Gene Haas i et længere interview med Autosport.

- Hvis det bedste, vi kan opnå, er fjerdepladsen, må du på et tidspunkt klø dig selv på hovedet og sige: Jeg er her ikke for at køre for fjerdepladsen for evigt, siger han.

Alle håber på, at de omfattende ændringer, der venter i 2021 med nye både sportslige og kommercielle aftaler samt ikke mindst fordelingen af præmiepenge, vil ændre Formel 1’s klasse-system.

Artiklen fortsætter under billedet...

doc6uras0ea59vhwfo39z9.jpg
Gene Haas er ikke optimist.

- De kan ikke blive enige om noget. De kan ikke blive enige om motorer, de kan ikke blive enige om regler, men det er ret typisk for Formel 1, når du samler en komite. Det er ligesom at få ti mennesker igennem en dør på samme tid; det fungerer bare ikke.

- Jeg kan ikke tale for Liberty, men jeg tror, at da de overtog ejerskabet af serien, troede de, at de ville have mere frihed til at gøre, hvad de ønskede. Men nu har de mødt de samme problemer, som vi alle støder på, hvilket er alle disse regler og aftaler, FIA, FOM og teamejerne. Og nu ender det med, at ingen kommer igennem døren, siger Gene Haas.

Han har allokeret stort set hele sit marketingsbudget til Formel 1. Målet var at holde budgettet under 100 millioner dollar årligt, men det blev hurtigt til 120 millioner og i denne sæson tæt på 140 millioner.

- Men samtidig modtager vi omkring 50 millioner dollar i år (fra F1), så egentlig bruger vi ikke mere forventet, siger Gene Haas.

Næste år spæder titelsponsoreren Rich Energy så til budgettet.

TV: Gense den vilde start i Mexico her:

Kevin bander over F1-monopol: - Bare et lortedæk

Kevin tosset efter umulig mission: En skændsel for Formel 1

Total dominans i Kevin-skuffelse: Her er alle karaktererne

F1 Live resultater 2018

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?