Haas-forløsning efter historisk F1-dag: Den her er til gutterne

- Alle eksekverede, som de skulle, jublede Günther Steiner efter det bedste resultat i Haas-teamets historie

Følg Formel 1

SPIELBERG (Ekstra Bladet): Timingen kunne ikke være meget flottere for Haas F1 Team, som i sit 50. jubilæumsgrandprix både præsterede sin højeste placering nogensinde med fjerdepladsen til Romain Grosjean, men også sit bedste holdresultat nogensinde da Kevin Magnussen lukkede døren til resten af midterfeltet med en femteplads.

Og et af de løb, som betyder noget ekstra for alle dem, som hverken har millionhyrer eller medieforpligtelser, men knokler endnu flere timer end frontfigurerne for at levere 2018-sæsonens overraskelse.

Østrigs Grand Prix blev en understregning af, at det lille Haas-team kan blive firer i mesterskabet foran giganter som Renault og McLaren. Trods store fejl først på sæsonen med pitstopbommerterne i Australien og Romain Grosjeans crash under safetycar i Baku som de mest iøjenfaldende.

- Det er en forløsning. Alle sagde, at teamet måtte være demoraliseret, men det var vi aldrig. Alle kendte bilens potentiale, så vi vidste, at det nok skulle komme, hvis vi knoklede på. Det er fantastisk at slutte firer og femmer i teamets 50. løb.

- Den er gutterne - forestil dig, hvor glade de er. Begge scorede point og Romain for første gang i år. Store point, ikke kun nogle få. En meget succesfuld weekend, sagde Günther Steiner, da Ekstra Bladet mødte ham efter løbet.

Foto: Andy Hone/Haas F1 Team
Foto: Andy Hone/Haas F1 Team
 

- Vi har ikke scoret nok point. Denne gang scorede vi og havde heldet med os, da tre faldt fra foran os, så vi kunne slutte firer og femmer. Bilens dominerede som fjerdebedst denne weekend. Alle eksekverede, som de skulle. Det var en god weekend og ikke bare et godt eller heldigt løb.

Teamchefen havde begge sine kørere forbi sit kontor før grandprixet, hvor de fik besked på at køre et resultat hjem til teamet og ikke race hårdt mod hinanden.

Kampen står mod Renaults fabriksteam, som var påfaldende langsomme og ramt af tekniske problemer. Og så McLaren der var pinligt langsomme.

Firer og 12 tiltrængte point til Romain Grosjean. Foto: Andy Hone/LAT Images/REX/All Over Press
Firer og 12 tiltrængte point til Romain Grosjean. Foto: Andy Hone/LAT Images/REX/All Over Press
 

Målet er nu fjerdepladsen i konstruktør-VM, hvilket lyder noget mere realistisk, efter Romain Grosjean endelig kørte en fejlfri weekend.

- Vi har altid vist Romain tillid, og han har været god ved os længe. Han skal nok vende tilbage til at blive den Romain, han var sidste år. Jeg håber, det her udløser en stribe løb med masser og masser af point til Haas F1.

Når farten hos amerikanerne er så overraskende god, mumles der i paddocken om det tætte forhold til Ferrari. Senest kvækkede Lewis Hamilton efter tidtagningen om at Haas dybest set er en Ferrari, hvilket er en sandhed med modifikationer.

De udvikler selv den altafgørende aerodynamik, og samarbejdet er af flere omgange godkendt af det internationale motorsportsforbund, FIA.

Haas-mekanikerne var svært tilfredse - pointbonus i begge sider af garagen. Foto: Rex/All Over Press
Haas-mekanikerne var svært tilfredse - pointbonus i begge sider af garagen. Foto: Rex/All Over Press
 

Kevins fremtid næsten på plads: Kun detaljer mangler

Drømmeresultat til Haas: ‘Vi er tilbage’

Günther Steiner er træt af den sang.

- Jeg forventer ikke at høre det igen, for det er opspind, og vi har været igennem det.

I stedet fokuserer han på, at godt 200 Haas-ansatte er i stand til at konkurrere med teams, der har tre gange så mange folk.

- Vi er i en fantastisk position, og alle på teamet bør være stolte af det.

Det var de også …

Haas-boss: Vi ser den rigtige Kevin nu

Romains største krise: Jeg fortjente en på synet

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby