Haas-frustrationer midt i crash-fest

Romain Grosjean havde en skrækkelig fredag med nye bremse-problemer

Følg Formel 1

Bakus gader i Aserbajdsjan byder på årets hurtigste bybane omkranset af utilgivelige mure, og da Formel 1-feltet kører på offentlig vej, er banen på støvet og glat fra grandprix-weekendens start.

Fredagens træninger blev en decideret crashfest.

Mange kørere måtte benytte afkørsels-vejene især lige inden det snævre sving otte-ni ved slottet. Her sendte Sergio Perez sin Force India i væggen i første træning, og i den anden fortsatte Jolyon Palmers trængsler, da Renault'en blev smadret samme sted.

Endelig sluttede træningen kort før tid, da Max Verstappen mistede kontrollen over sin Red Bull og ødelagde den i sving et.

Særligt Jolyon Palmers crash påvirkede mange kørers kvalifikations-simulationer, så de hurtige tider er ikke videre repræsentative.

Dog virkede Red Bull og især Max Verstappen overraskende god i forhold til de nærmeste rivaler, ligesom Williams-rookien Lance Stroll for en sjælden gangs skyld var hurtigere end sin teamkammerat under træning. På teamchefernes efterfølgende pressekonference fortalte Renault-boss Cyril Abiteboul, at den medbragte motoropgradering havde givet et løft på 0,2 sekunder.

63098143.jpg 

Kevin Magnussen kørte 14. hurtigste tid, mens teamkammeraten Romain Grosjean var sidst. Franskmanden nåede dog ikke at få sat en repræsentativ tid på supersoft-dækket.

Gennem hele dagen brokkede han sig over det tilbagevendende tema hos Haas: bremserne. Romain Grosjean var af banen en del gange og arrig over radioen, fordi bremserne ikke ville som han.

Ingeniørerne kunne også se, at noget ikke var, som det skulle være, og der blev arbejdet på dem, mens Kevin Magnussen arbejdede med løbstrimmet. Danskeren hørte man ikke brokke sig, men han er heller ikke så følsom eller højrøstet som teamkammeraten, når det gælder bremserne.

Haas benytter Brembo i Baku og tester først en ny køling til CI-bremserne på Silverstone i juli.  

Også Fernando Alonso havde en skidt dag, da McLaren-Honda-raceren stod af. Spanieren sagde over radioen, at det var motorproblemer, men efterfølgende viste det sig, at det var gearkassen, den var gal med.

Palmers trængsler fortsætter: Her sender han Renault'en i væggen:

Farligt F1-crash: Slotsmur smadrer første racer

Kevin glad for handling: Nyt Haas-tiltag til weekenden

Grosjean flirter med Ferrari: Sædet er et opkald væk

F1-skilsmisse forhandles: McLaren tæt på Mercedes-aftale

F1 Live resultater 2017

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.