Haas gemte sig: Tam start for Magnussen

Færrest omgange af alle og i bunden af tidstavlen. 2018-debuten blev en kedelig omgang for Kevin Magnussen, da kulde ødelagde endnu en produktiv testdag

MONTMELÓ (Ekstra Bladet): Første møde med Haas’ 2018-racer blev en tam omgang for Kevin Magnussen.

32 omgange - færre end noget andet team - samt en hurtigste tid på 1.22,727 minutter  - langsomst af alle - var resultatet efter ni timers test i bidende kulde på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Mest dramatiske øjeblik for den 25-årige dansker var i begyndelsen af dagen, da han skøjtede af banen i sving fire, og heldigvis for teamet holdt raceren ude af barrieren.

Største udfordring for Haas og de øvrige teams er ikke forståelsen af de nye racere. Derimod at det kolde vejr spolerer alle muligheder for rigtig test.

Under standardforhold er der sidst i februar 14 grader uden for Barcelona; typisk med en varmende eftermiddagssol.

 

Denne tirsdag lå temperaturen på mellem en minusgrad og fire plusgrader.

- Man kan lave lidt mere end systemtjek. Også lidt aerodynamiske tjek, forklarede Haas-teamchef Günther Steiner efter første testdag.

- Men det er svært at få dækkene til at virke under betingelser, som du håber, du aldrig kommer til at køre under i en løbsweekend. Noget lærer man, men det er ikke effektiv testning.

Kevin Magnussen kørte en enkelt udomgang tidlig morgen og tilbragte så første halvdel af dagen i garagen.

På dette tidspunkt var rookier som Sergej Sirotkin hos Williams og Saubers Charles Leclerc de mest aktive. Om end det var yderst svært for dem at få varme i dækkene og nogle vigtige kilometer i benene. De modige om formiddagen skøjtede rundt.

 

Frokostpausen blev aflyst for at give holdene muligheder for at køre på det varmeste tidspunkt på dagen. Hvor asfalttemperaturen sneg sig over 15 grader.

Hvorfor Haas kørte markant færre omgange end konkurrenterne, giver de først en forklaring på tirsdag aften. Først på eftermiddagen var meldingen fra teamet til Ekstra Bladet, at der ikke var nogen problemer. Man så bare ikke den store idé i at køre, når det var så koldt.

Samme klagesang lød fra konkurrerende teams efter førstedagen.

- Det rigtige problem, vores eneste i dag, var vejret. Første indtryk med den nye bil var okay, men det er stadig for tidligt til konklusioner - især under disse forhold. Dækkene er ikke designet til at virke ved otte grader, og så er det svært for alle, sagde Kimi Räikkönen.

- Som for alle andre havde vores arbejde ikke noget at gøre med omgangstider. Vi kørte bare og ændrede et par ting for at prøve at forstå bilen, som ikke lader til at have nogen fejl.

De tunge skyer bliver endnu tungere tirsdag og onsdag, og derfor er flere hold klar til at tage konsekvensen. Foto: Jan Sommer Formel 1 Uvejr spolerer F1-test: Drastisk tiltag smidt på bordet

Formel 1 Så kom de første F1-svar: Ligner en gyser

Formel 1 Kevin scorer fed million-kontrakt

Samme melding kom Daniel Ricciardo med mandag aften:

- Om eftermiddagen arbejdede vi med driftsikkerhed, men hvad angår performance kan du ikke rigtig lære noget, når banetemperaturen er to grader.

Ferrari og Mercedes kørte begge tider under 1,20 minutter og over 90 omgange.

Vejrudsigten ser også truende ud med sne, slud og regn til onsdagens tredje testdag. Torsdag tegner marginalt bedre, men først til de fire sidste testdage i næste uge kommer varmen.

Tider - dag et

Sebastian Vettel, Ferrari 1.19,673 minutter - 98 omgange

Valtteri Bottas, Mercedes 19,976 - 94 omgange

Stoffel Vandoorne, McLaren 1.20,325 - 37 omgange

Max Verstappen, Red Bull 1.20,326 - 67 omgange

Carlos Sainz, Renault 1.21,212 - 65 omgange

Pierre Gasly, Toro Rosso 1.21,318 - 82 omgange

Robert Kubica, Williams 1.21,495 - 48 omgange

Sergej Sirotkin, Williams 1.21,822 - 52 omgange

Esteban Ocon, Force India 1.21,841 - 79 omgange

Charles Leclerc, Ferrari 1.22,721 - 81 omgange

Kevin Magnussen, Haas 1.22,727 - 36 omgange

Sebastian Vettel var hurtigste mand tirsdag. Foto: Jan Sommer
Sebastian Vettel var hurtigste mand tirsdag. Foto: Jan Sommer

30 kommentarer
Vis kommentarer