Haas' har komplicerede problemer: Lange udsigter for løsning

Der arbejdes fortsat i kulissen med at få de nye og bedre bremser til at fungere: - Ingen hurtig og nem løsning på kort sigt, siger Haas-teamchef

Som hovedparten af holdene kæmpede Haas til seneste grandprix med at få de (for) hårde dæk til at fungere. Samtidigt var Haas-raceren utilregnelig i en grad, så Romain Grosjean helt glemte sit yndlingsemne: bremserne.

En varig løsning var på vej efter testen i Bahrain sidste måned, hvor planen var at skifte permanent fra italienske Brembo til franske CI (Carbone Industrie).

Men Haas' akilleshæl smerter stadig, for grandprixet i Sochi viste store problemer med kølingen, og udsigterne for en løsning er lange. Man skifter ikke bare bremser på noget så aerodynamisk kompliceret som en moderne Formel 1-racer.

- Vi arbejder på det og har gjort det siden hjemkomsten fra Rusland. Lige nu CFD-arbejde (computersimulation) sammen med CI. Hvis du vil have en tidshorisont på, hvornår de er tilbage, så har jeg den ikke endnu, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

- Med bremse-materiale er det altid svært, for de tager tid at producere. Inden til videre kører vi med Brembo, og det vil vi gøre de kommende løb. Der er ingen hurtig nem løsning på kort sigt, siger Haas-teamchefen.

62184265.jpg 

Holdet har større udfordringer end bremse-brok lige nu, konstaterede Romain Grosjean i Barcelona.

Franskmanden var meget højrøstet i sin kritik af de tidligere Brembo-bremser - som fejlede flere gange sidste år - men han er faldet til ro, efter producenten introducerede en nyere version i Shanghai til denne sæsons andet løb.

- Så længe vi har den nye specifikation fra Kina, er det fint med Brembo. Forskellene er meget små. Men CI er lidt bedre, hvis vi kan få dem til at fungere, siger franskmanden.

Kevin Magnussen foretrækker også de nye bremser fra CI, men danskeren er ikke så følelsesladet om emnet som sin teamkammerat.

62277123.jpg

Haas-boss tager sig til hovedet: Det evige problem fortsætter

WTF! Trods nye bremser er Grosjean stiktosset

Vital Haas-ændring: Får has på akilleshæl

Kevins kontrakt-knude: Bundet i årevis

Manager hiver Kevin i retten: Bruddet grundlagt på podiet

Knas med Haas-racerne: Hør Kevins og Grosjeans radiobrok her: