Annonce:
Annonce:

Haas-kører bortvist: Ramte teamkammerat med vilje og brugte mobil i raceren

Amerikanske Santino Ferrucci opførsel under Storbritanniens Grand Prix koster fire løbs karantæne og en halv million kroner i bøde

Annonce:
Følg Formel 1

Haas' udviklingskørere Santino Ferrucci og Arjun Maini satte under Storbritanniens Grand Prix nye standarder for teamkammerater i krig.

Dommerne viste ingen nåde efter søndagens F2-sprintløb, hvor Trident-kørerne var på kant flere gange.

Tre forseelser udløste karantæne til 20-årige Ferrucci i de kommende to afdelinger - det vil sige fire løb i alt - samt bøder på i alt 66.000 euro (en halv million kroner).

Første episode var i løbet, hvor amerikaneren ifølge dommeren tvang sin egen teamkammerat af banen i sving fire, da inderen forsøgte en overhaling. For den blev han diskvalificeret.

Den rigtig slemme var på nedvarmningsomgangen, hvor Ferrucci efter dommernes vurdering med vilje kører ind i Maini. Det brud på det sportslige kodeks udløser karantæne og 60.000 euro i bøde.

Og endelig den helt skøre.

Som de fleste 20-årige er Santino Ferrucci er optaget af sin mobil. Den er dog ikke tilladt i cockpittet på en F2-racer ... Foto: Zak Mauger/LAT Images/REX/All Over Press
Som de fleste 20-årige er Santino Ferrucci er optaget af sin mobil. Den er dog ikke tilladt i cockpittet på en F2-racer ... Foto: Zak Mauger/LAT Images/REX/All Over Press
 

Annonce:

I transit mellem supportpaddocken og pitlane blev Ferrucci spottet med kun en handske på og en mobiltelefon i den anden hånd. Hvilket bryder både det sportslige og tekniske reglement. Man må (heller) ikke køre racerbil og være på mobilen samtidigt, og så er trådløse elektroniske enheder slet ikke tilladt i cockpittet. Her slap han med 6000 euro i bøde ...

Trident bakker 100 procent op om Arjun Maini.

Teamet kalder opførslen fra både Santino Ferrucci og dennes far for usportslig og uciviliseret. Og der er ingen garantier for, at amerikaneren vender tilbage efter sin karantæne.

- Konsekvenserne kontraktmæssigt ser vores advokater på. I vores 12 år som team har vi aldrig set noget bare i nærheden af, hvad der skete. Vi undskylder for det show, som vi desværre stod for, skriver Trident på Twitter.

Santino Ferrucci nægtede at møde op ved stewards, men var hurtigt på sociale medier, da Arjun Maini udtalte, at amerikaneren fortjente en karantæne, og at der var noget galt i øverste etage.

- Siger ham, der græder over radioen. Jeg har overstået min dopingtest, så der er intet galt. Måske, hvis de viste, hvad du gjorde ved mig under løbet, ville flere mennesker forstå det, skrev han.

Arjun Maini har været tilknyttet Haas siden 2017. Foto: Jan Sommer
Arjun Maini har været tilknyttet Haas siden 2017. Foto: Jan Sommer
 

Annonce:

F1-legendes barnebarn forhandlede med Haas

Kevin var utilfreds: Nu lytter teamet til danskeren

Ingen løfter til ny Kevin-kollega

Haas-duo på ny kollisionskurs: Grosjean måtte undskylde

Tweetet blev siden slettet.

Som juniorkørere hos Haas refererer de til Günther Steiner.

Han havde for meget at se til efter løbet til at bekymre sig om de unge kamphaner.

- Jeg er klar over, at noget skete, men jeg har ikke nok information til at kommentere det. Jeg håndterer det i den kommende uge, sagde han.

Tålmodigheden sluppet op med kaospiloten Grosjean: - Han skal ud

Hårde hug fra Watt: Det må høre op!

Romains største krise: Jeg fortjente en på synet

Forstå F1's silly season: En tikkende bombe

Haas-boss: Vi ser den rigtige Kevin nu

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: