Annonce:
Annonce:

Haas overgår sig selv: Magnussen sætter holdet først

Trods en uheldig weekend glæder Kevin Magnussens sig over teamrivalens sjetteplads. Konstruktør-VM betyder mere end den indviduelle stilling for Haas F1

Annonce:
Følg Formel 1

SPIELBERG (Ekstra Bladet): Bid mærke i én detalje ved Kevin Magnussens udtalelser under Østrigs Grand Prix både i de konventionelle og sociale medier.

Skuffelsen og frustrationerne fik lige et ekstra tillægsord på, hvilket der var god grund til.

Noget af hans uheld i år har drejet sig om at score et enkelt point eller rykke en placering frem. Noget af det tangerer fejl fra ham selv.

Østrigs Grand Prix blev spoleret af to uforskyldte tekniske problemer; et defekt hjulophæng under tidtagning og et hydraulisk problem i løbet, bedst som danskeren var ved at vende brok til triumf.

Annonce:

For første gang i denne sæson var Haas F1 lige på denne bane reelt griddens fjerdebedste hold. Romain Grosjean scorede en sjetteplads og det bedst opnåelige resultat for teamet, som løbet udviklede sig i en weekend, hvor franskmanden var på hælene i forhold til sin danske kollega indtil lørdag eftermiddag.

Så stemningen var ikke god i Kevin Magnussens side af garagen: Potentialet var der til så meget mere.

Alligevel kunne danskeren smile, da han et par timer efter løbet gjorde status sammen med teamejeren Gene Haas og senere den nu 50-årige Le Mans-legende Tom Kristensen, der også kom forbi for at sige op med hovedet til landsmand.

Ekstra Bladet slap han heller ikke for.

Med otte point til Romain Grosjean rykker han igen forrest i den interne duel. Men efter ni løb har Haas nu 29 point og samme antal som hele sidste år

Og det er nok så vigtigt.

Annonce:

- Det betyder rigtig meget. Konstruktør-point er altafgørende, hvor vi er i Formel 1. Der er så mange penge at spille om der i præmiepenge. Hvis vi kan få en plads - hvem ved, hvad vi kan få - men hvis vi kan forbedre vores position i forhold til sidste år og få en syvendeplads i konstruktør-VM, vil det være et rigtig stort resultat for os, siger han.

Når han ikke selv kan score pointene, glæder han sig oprigtigt på teamrivalens vegne. For et team som Haas er konstruktør-mesterskabet nemlig vigtigere end kørernes forfængelighed og interne duel. 

- Hvis holdet slutter højt i pointene, får vi som kørere en bedre bil. Hvis du kigger på Sebastian Vettel i dag, så er han nok rimelig ligeglad med, hvorvidt Ferrari fører deres mesterskab. Men hvor vi er, er det lidt noget andet.

doc6vq97yybx76tvd0cnyo.jpg 

- Vi vil gerne have nogle resultater henad vejen. Vi vil gerne have en god bil, vi kan køre race med. Måske på lang sigt få en podieplacering. Måske næste år eller året efter. Sådan noget vil være fedt.

Annonce:

- Vi har ikke fået nogen præmiepenge fra sidste år, fordi det var første år, teamet kørte. Alligevel har vi formået at gøre det bedre i andet år, end teamet gjorde i sit første. Nu kan vi forhåbentlig kæmpe med om den her syvendeplads, og hvis vi når den, får vi gode præmiepenge, som vi kan udvikle for og forhåbentlig forbedre os endnu mere, siger Kevin Magnussen.

Allerede næste weekend køres der Storbritanniens Grand Prix.

doc6vq80ddj3ti1kmnwjjml.jpg 

Bane og temperaturforhold er anderledes, så der er endnu ikke til at vide, hvorvidt den gode fart i Østrig direkte kan overføres.  

- Det her var en højhastighedsbane, og der var vi stærke. Silverstone er også en højhastighedsbane, men det er nogle andre dæk, og det er ikke altid til at vide, hvordan de opfører sig. Men jeg håber det, siger Magnussen.

Valtteri Bottas vandt på Red Bull Ring foran Sebastian Vettel og Daniel Ricciardo, mens Lewis Hamilton kørte sig fra ottende- til fjerdepladsen.

Hverken Toro Rosso, Renault, Sauber eller McLaren scorede point.

Tyvstarter Bottas? Bedøm selv:

Østrigsk antiklimaks: Kevin udgik i Haas-triumf

Grosjean var lykkelig: Sjetteplads som en sejr

Gearkassen fungerede: Synderens i Kevins løb var en anden

Annonce:

Grosjean bøjer sig for Kevin: Min bedste team-kammerat i seks år

F1 Stilling 2017

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: