Haas overrasker i Japan: Kevins hårde overhaling sikrer dobbeltpoint

For første gang siden Monaco sluttede begge Haas-kørere i pointene - Lewis Hamilton vinder løbet og har næsten sikret VM-titlen efter flere tekniske problemer til Ferrari

Good boy! Se Kevin Magnussens suveræne overhaling.

Benhård racing har været Kevin Magnussen varemærke i denne sæson. For hård, mener nogle kritikere - og formentlig også aldrende Felipe Massa, da brasilianeren i slutningen af Japans Grand Prix blev udsat for et nådesløst angreb fra Haas’ dansker.

Længe havde Williams-profilen været presset af begge Haas-kørere, men kunne ikke holde den nu 25-årige dansker bag sig, da han efterlod et lille hul. Kevin Magnussen dykkede inden om, deres hjul rørte hinanden, og Romain Grosjean udnyttede situationen til at smutte med forbi.

- Good boy, råbte Kevin Magnussens løbsingeniør Giuliano Salvi over radioen.   

Trækket sikrede en ottendeplads til Kevin Magnussen og en niendeplads til Romain Grosjean på Suzuka. For første gang siden Monaco og for anden gang i Haas-teamets korte historie endte begge biler i pointene i samme løb.

Seks vigtige point i den tætte kamp om konstruktør-VM i en weekend, hvor de nærmeste konkurrenter ikke scorede nogen, sender Haas forbi Renault op på syvendepladsen i den stilling.

Kevin Magnussen lå længe og pressede Felipe Massa - mod slutningen lykkes det endelig at komme forbi. Foto: Hone/LAT/REX/All Over Press
Kevin Magnussen lå længe og pressede Felipe Massa - mod slutningen lykkes det endelig at komme forbi. Foto: Hone/LAT/REX/All Over Press
 

Pointene blev grundlagt efter endnu en god start fra danskeren. Han vandt to positioner fra 12. pladsen, da både Kimi Räikkönen og Stoffel Vandoorne i startrækken foran faldt tilbage, og Romain Grosjean fulgte trop.

Belgieren var af banen og mistede hele ni positioner på den første omgang.

Japans Grand Prix blev en simpel et-stopper for stort set alle kørere, hvor det tegnede til en tæt kamp til slut mellem de gamle venner Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg ...

Begge Renault-kørere var på den modsatte strategi af flertallet (soft til start – derefter supersoft) og stoppede derfor senere end alle andre. Så det tegnede til en udfordring fra Hülkenberg på hurtigere dæk til allersidst.

Et problem med tyskerens DRS-system betød dog, at den kamp aldrig blev til noget, og han måtte stoppe sit løb før tid.

Hvad der i første halvdel af sæsonen lignede en tæt kamp om VM, der ville vare hele vejen til Abu Dhabi, har udviklet sig til en fuser.

Ferrari smed de to første løb i Asien – først ved at køre sammen i Singapore og sidste weekend drillede mekanikken. Det blev tre på stribe i Japan, hvor et tændrør ikke ville som Ferrari.

Sebastian Vettels mekanikere prøvede at skifte det på startgridden, men det stod hurtigt klart, at tyskerens race ikke stod til at redde. På opvarmningsomgangen anede man allerede problemer på Ferrari-radioen, og der gik ikke mange omgange, før Vettel langsomt begyndte at falde ned gennem feltet.

Fem omgange inde i Japans Grand Prix måtte den firedobbelte verdensmester parkere sin Ferrari og drømmen om en femte titel denne sæson i garagen.

Herfra lå banen åben for en forholdsvis nem sejr til Lewis Hamilton, som nu fører VM med 59 point med fire løb igen.

Han blev dog udfordret til sidst af sidste uges vinder Max Verstappen, som sammen med teamkammeraten Daniel Ricciardo fuldendte podiet.

Der var tegning til et nyt drama mellem Force Indias to kamphaner. Sergio Perez bad om at komme forbi Esteban Ocon, men fik nej. Den unge franskmand kørte et overbevisende løb og lå længe treer. Foto: Hone/LAT/REX/All Over Press
Der var tegning til et nyt drama mellem Force Indias to kamphaner. Sergio Perez bad om at komme forbi Esteban Ocon, men fik nej. Den unge franskmand kørte et overbevisende løb og lå længe treer. Foto: Hone/LAT/REX/All Over Press
 

Yderligere tre kørere udgik.

For Toro Rosso kørte Carlos Sainz sit sidste løb, inden han fra USA’s Grand Prix skifter til Renault. Det blev en kort fornøjelse.

Spanieren ’gik efter den’ på første omgang og forsøgte en overhaling på ydersiden gennem S-kurven. I stedet kørte han sig selv af banen.

Marcus Ericsson gjorde sig ikke nogen tjeneste i kampen om pladserne hos Sauber næste år, hvor to Ferrari-talenter presser på. Svenskeren lavede en fejl i ’Degner 2’ – samme sted som Kimi Räikkönen kørte galt under træning – men den så nu noget uprovokeret ud.

Lance Stroll nåede heller ikke ternet flag på grund af et teknisk problem.

Se den dramatiske start på Suzuka:

Grandprixet på Suzuka blev Jolyon Palmers sidste for Renault. Briten sluttede 12'er og var aldrig rigtig tæt på point. Foto: AP
Grandprixet på Suzuka blev Jolyon Palmers sidste for Renault. Briten sluttede 12'er og var aldrig rigtig tæt på point. Foto: AP

Se også: Renault fik ram på Palmer: Stopper før tid

Se også: 'VM-titlen er røget - det kan I takke jer selv for'

Se også: Voldsomt crash: Her går det helt galt for Haas-rival

Kevin Magnussen kalder Giuliano Salvi for den bedste løbs-ingeniør, han har arbejdet med. Og italieneren er positivt overrasket over samarbejdet. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Løbs-ingeniøren totalt overrasket: 'Troede Kevin var besværlig'

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen