Annonce:
Annonce:

Haas scorer kassen: Stiger mest af alle F1-hold

Kevin Magnussens Haas-hold får flere præmiepenge i år - hele 32 procent stiger beløbet, der nu er på 458 millioner kroner

Kevin Magnussen og Haas kan i sine nye klæder glæde sig over, at deres portion i Formel 1's præmiepenge stiger ganske meget. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen og Haas kan i sine nye klæder glæde sig over, at deres portion i Formel 1's præmiepenge stiger ganske meget. Foto: Jan Sommer
Annonce:
Følg Formel 1

Der er gode præmiepenge i at være i Formel 1.

Således vil ejerne, Liberty Media, i denne sæson fordele 6,6 milliarder kroner mellem de ti hold, der stammer fra salg af de kommercielle rettigheder.

Men det betyder ikke, at hvert hold blot modtager 660 millioner kroner - der er tværtimod en stor differentiering i beløbet.

I grove træk er det holdets placering i forrige sæsons konstruktør-regnskab, der er afgørende. Her blev Kevin Magnussens Haas-mandskab nummer fem, og holdet stiger til 458 millioner kroner - en stigning på imponerende 32,1 procent i forhold til sidste år. Det skriver racefans.net.

Alligevel er det amerikanske hold blot nummer seks i rækken, når det kommer til præmiepenge.

Det er de, fordi der foruden en gigantisk bonus til de fire bedste opereres med en række bonusser til de hold, der har været i sporten længst. En slags fastholdelses-bonus, kan man sige.

Annonce:

Det betyder, at Ferrari scorer mest af alle holdene. 1,34 milliarder kroner modtager det italienske hold - tæt ved en halv milliard kroner stammer alene fra en særlig bonus, der tilfalder det hold med mest anncenitet.

Af Racefans' liste fremgår det også, at Racing Point efter overtagelsen af Force India modtager præmiepenge, som var det Force India og altså ikke et nyt hold.

Men den status kan ændre sig. For Haas har nedlagt protest over lovligheden af det nye hold. Den fik de ikke medhold i, men det blev tilkendegivet, at Racing Point anses som et hyt hold.

Og da det ifølge reglerne kræves, at man har placeret sig i top-10 i mindst to af de tre foregående år for at få del i præmiepengene, så kan de penge blive omplaceret til de øvrige hold.

Det skete for Haas, der i sin tid ikke fik del i præmiepengene i holdets første år.

Du kan se fordelingen i tabellen herunder:

Haas underspiller: Vent nu til Melbourne

Skjult Kevin-overraskelse: Uvirkelig hurtig

Haas-bossens beder til lykkens gudinde

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: