Haas straffet for dobbelt pitbommert

Under vintertest havde Haas ingen problemer med pitstop, så det er lidt mærkeligt, hvad der skete, mener Romain Grosjean

MELBOURNE (Ekstra Bladet): I et Formel 1-teams regnskab er 10.000 euro ingenting og da slet ikke i forhold til, hvad potentielt 22 mistede point i konstruktør-VM kan betyde ved sæsonafslutningen.

Men lige for at gnide salt i såret skulle Haas en tur forbi stewards efter Australiens Grand Prix, da begge racere efter pitstop blev sendt afsted i usikker tilstand.

Både Kevin Magnussen og Romain Grosjean stoppede deres biler, lige hurtigt som det var muligt, hvilket takseres til minimumstraffen; 5000 euro per styk.

 - Alle er nede lige nu, men vi skal finde ud af, om det er et problem med vores hjulnøgler, hjulmøtrikker eller med mekanikerne. Vi havde ikke nogle problemer under test, så det er lidt mærkeligt, sagde Romain Grosjean efter Haas-skuffelsen.

- Det er ikke det letteste øjeblik; især fordi det er sæsonens første løb, og første gang vi ligger fire og femmer. I dag tabte vi måske 22 point i konstruktør-VM, og det er meget i regnskab.

Rørende billeder: Her bliver grædefærdige Haas-mekanikere trøstet efter pit-brølere:

Franskmanden prøvede at se på det positive i situationen efter en weekend, hvor VF18’eren var god under både træning, kvalifikation og løb.

- Hvis bilen er lige så god henover 21 løb, som den var i dag, så glemmer vi det her hurtigt. Vi analyserer det hele og kommer stærkere tilbage - som altid.

Kevin Magnussen kvalificerede sig forrest af Haas-duoen og overhalede Max Verstappen i første sving, mens Romain Grosjean slap forbi, da hollænderen lavede en kørefejl og snurrede rundt.

Alligevel følte franskmanden, at han var hurtigere end sin teamkammerat i løbstrim.

- Jeg tror, jeg kunne have holdt lidt bedre fast i de forreste, hvis jeg havde været foran Kevin. Og jeg er sikker på, at vi kan indskrænke lidt af hullet til de forreste og lægge afstand til dem bag også, lød det fra ham.

Groteske fejl i Haas-garagen: Ødelægger Kevins drømmeløb
Værsgo Formel 1-fans: En times TV om den hyper-spændende sæson