Haas' superstart: Næsten for god til at være sand

Kevin Magnussens team vil se kvalifikationen an, før de for alvor tror på, at de topper midterfeltet. Samtidigt truer regn over Albert Park, hvilket risikerer at mudre billedet

Følg Formel 1

MELBOURNE (Ekstra Bladet): De første tider fra Australien tyder på, at Haas har farten til at sende begge racere i top ti til kvalifikationen for første gang siden Japans Grand Prix i 2016. Og samtidigt er gode nok i løbstrim til at kunne følge præstationen op med point, hvilket ikke skete ved den lejlighed.

Men er det for godt til at være sandt?

Sådan har følelsen været hos Haas siden vintertest, hvor det lille team har været udråbt til førsteudfordrer til toppen af midterfeltet i skarp duel med Renault, McLaren og til dels Force India. 

 - Vi havde svært ved at tro på, at vi kunne være så tæt på de andre. Det virker til, at vi er det her, sagde Kevin Magnussen, da han mødte pressen efter træningerne.

Og mindede om, at Haas også sidste år var rigtig gode på enkelte baner for så at falde sammen på andre.

- Selv om det er en grandprixweekend, er vi stadig forsigtige, for det er kun anden træning og ikke kvalifikation. Men det er godt, at vi kan se, at bilen kører godt, og balancen er god. Hverken Romain eller jeg havde en perfekt dag - især jeg selv havde flere småproblemer og begrænset tid på banen, siger danskeren.

Kevin Magnussen kan se frem mod en spændende kvalifikation. Foto: Rick Rycroft/Ritzau Scanpix
Kevin Magnussen kan se frem mod en spændende kvalifikation. Foto: Rick Rycroft/Ritzau Scanpix

Romain Grosjean toppede midterfeltet, mens Kevin Magnussen sneg sig i top ti. På trods af at han havde været plaget af både mekaniske problemer og sågar på et tidspunkt måtte køre i pit, da foret i hjelmen gik løs. 

Den ene tid, alle fokuserer på, var danskerens første forsøg på en hurtig omgang sat på varme dæk.

- Det er meget mere i den, for jeg pressede den slet ikke til grænsen. Det bekræfter, at bilen igen virker, som den gjorde i Barcelona. Vores svingende præstationer sidste år er grunden til, at vi er stadig er lidt forsigtige.

- Til gengæld var mit longrun godt og konkurrencedygtigt. Det er, hvorfor jeg er glad for i dag, for det er, hvor man kommer ind i en rytme og lærer om bilen. Vi var ikke langt fra selv Ferrari og på niveau med Renault og McLaren. Det er godt!

Teamchefen Günther Steiner var også en glad mand, efter der var taget hul på sæsonens første grandprix-weekend.

- Kevin havde et par problemer i første træning, som fortsatte ind i den anden. Han faldt lidt bagud, men er stadig okay. Det var et lille problem med en stor konsekvens for hans kørsel, men han er selvsikker nok og tror, at han har lært nok til, at i morgen bliver en bedre dag. Romain; vi kan ikke bede om mere i øjeblikket. Vi kan kun bede om, at de andre bliver bagved, siger Steiner.

Haas-kørerne ville ønske, at de lørdag uden videre kunne bygge på den fornemme start på sæsonen. Men vejret kommer til at komplicere situationen.

Alt tyder på regn hele dagen og under tidtagningen. Hvilket gør den mere uforudsigelig, for forholdene kan ændre sig hurtigt. Her er både muligheder for at overraske og dumme sig.

Günther Steiner er fortrøstningsfuld på sine køreres vegne.

- Normalt, når en bil fungerer, så fungerer den både, når det er tørt og vådt. Som vi ved, kan man aldrig gøre noget rigtigt i regnvejr, man kan kun gøre noget forkert. Men alle står over for det samme, siger teamchefen.

Kvalifikationen til Australiens Grand Prix køres klokken 07.00 dansk tid og kan følges live på ekstrabladet.dk.

Hør Jason Watts vurdering af Haas her

Hård bet for hjemmebanehelt: Kørte for stærkt - nu falder hammeren

Haas' drømmemorgen: Bider topholdene i haserne

Katten ude af sækken: Hvad Haas' superdag egentlig betyder Værsgo Formel 1-fans: En times tv om den hyper-spændende sæson

Kevins nye Dubai-liv: Jeg savner Elsa helt vildt

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind