Hak i kortet til Kevin: Straffet for Palmer-overhaling

Et skidt grandprix i Barcelona endte med to strafpoint til Kevin Magnussen

- Det var en fejlbedømmelse, erkender Kevin. (Foto: Jan Sommer)
- Det var en fejlbedømmelse, erkender Kevin. (Foto: Jan Sommer)

BARCELONA (Ekstra Bladet): Når en racerkører ser et hul, så går han efter det. Men i Kevin Magnussen tilfælde var det en smule unødvendigt, da han på allersidste omgang prøvede at overhale sin teamkammerat Jolyon Palmer. 

I kampen om 13. pladsen og nul point.

Før Kevin Magnussen dukkede op for at give sin version, gik der rygter om, at han var blevet tildelt en hård straf til næste løb med en gennemkørsel af pitten, hvilket ville være en katastrofe i Monaco.

Formel 1 Ærgerlig Kevin: Jeg gamblede

Så slemt gik det ikke for den mindre, men uovervejede episode.

Der var kontakt mellem de to Renault-kørere, og dommerne endte med at tildele danskeren to strafpoint eller ‘hak i kortet’ — ved 12 strafpoint falder hammeren. 

- Det var en fejlbedømmelse, men det skulle jeg ikke have gjort. Jeg var frustreret over, at vi havde et dårligt ræs. Jeg havde håbet, vi kunne have fået mere ud af det. Der skete jo rent faktisk noget i starten, så jeg følte det var en misset chance, sagde Kevin Magnussen med reference til Mercedes-kørernes crash og flere udgåede biler.

Artiklen fortsætter under videoen

Kevin Magnussen får 3 dæk af Ekstra Bladets Formel 1-eksperter efter det spanske grandprix

- Vi har håbløse på medium-dækket og troede, det ville blive bedre på hard-dækket, men der var vi endnu mere håbløse. Så gik vi tilbage på softdækket. Kigger man den strategi, var den helt vild dårlig. Vi havde en dårlig dag.

- Til slut på soft-dækket henter jeg dem helt vildt. Jeg tænker: Jeg prøver lige, sagde Magnussen, som godt viste, den var gal efter det kiksede overhalingsforsøg på teamkammeraten.

- Jeg sagde med det samme til ham, at det må du sgu undskylde.

Jolyon Palmer lukker hullet, men fordi han blev ramt af sin team-kammerat, drejer han af og tager en afkørsel. Det var hele grunden til, at Renault-duoen blev kaldt ind til dommerne.

- Da vi kommer derop, siger jeg til dem, at det er mig om noget, der tvinger ham af banen. Og det kunne de godt se. Så jeg fik to strafpoint, fortæller danskeren.

Dommerne havde travlt denne søndag - ikke mindst på grund af Mercedes-kørernes sammenstød. Dette crash blev vurderet til et hændeligt uheld.

Mercedes havde et frygteligt løb i Barcelona (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Mercedes-boss efter koks: Hamilton kørte for aggressivt

103 kommentarer
Vis kommentarer