Annonce:
Annonce:

Hamilton sætter Mercedes på plads

Lewis Hamilton var i centrum under Japans Grand Prix, selv om britens chancer for den tredje VM-titel i træk svinder

Annonce:
Følg Formel 1

Med fire løb tilbage i 2016 kunne Mercedes efter Japans Grand Prix fejre konstruktørernes verdensmesterskab og faktisk ved samme lejlighed den individuelle titel. Nico Rosberg er nu 101 point foran Red Bulls Daniel Ricciardo og kan kun indhentes af sin egen teamkammerat, Lewis Hamilton, i VM-stillingen.

Hvis tyskeren smider et forspring på 33 point.

Alligevel handlede weekenden mest af alt om Lewis Hamilton, der nok engang beviste, at han er helt sin egen både på og uden for racerbanen.

Da kørerne havde forladt paddocken udspillede sig en mindre sæbeopera, hvor den bramfri Lewis Hamilton først gav sin ærlige mening på Twitter uden at have koordineret med teamet for så afslutningsvis alligevel at få sin vilje.

I slutningen af løbet lavede Max Verstappen endnu et af sine kontroversielle forsvar, hvor teenageren flyttede sig i en bremsezone, da Lewis Hamilton forsøgte at komme forbi.

Annonce:

Red Bull-køreren blev efterfølgende kaldt til kammeratlig samtale hos løbschefen Charlie Whiting, men sagen stoppede ikke her.

Mercedes indgav en official klage til dommerne, som besluttede at gennemgå situationen i USA, fordi kørerne havde forladt paddocken.

Her tweeter Lewis Hamilton så: 'Der er ingen protest fra hverken mig selv eller Mercedes. En idiot sagde, at vi havde gjort det, men det er ikke sandt. Max kørte godt. Slut. Vi rykker videre'.

Tweetet blev senere slettet og erstattet med det nedenstående, da Mercedes rent faktisk havde indgivet en protest, som sidst på aftenen blev trukket tilbage.

Tweet: Hamilton retter

Dette var kun afslutningen på weekenden.

Japans største drama udspillede efter torsdagens traditionelle pressekonference. Her kedede Lewis Hamilton sig og brugte derfor tiden på at lægge katteansigter på ham selv og Carlos Sainz på Snapchat.

Annonce:

Faktisk har Hamilton tidligere fået en reprimande fra selve Bernie Ecclestone for at bruge det sociale medie, fordi F1-bossen mener at have rettigheder til alle levende billeder fra Formel 1.

Lige nøjagtig den forsvarende verdensmester har dog valgt at se stort på det forbud ...

Men han var ikke tilfreds med den behandling han fik af den britiske presse efterfølgende, hvor en række journalister fandt Hamiltons optræden upassende og respektløs.

57660709.jpg 

Efter kvalifikationen tog Hamilton sin hævn - uden at have afstemt den med sit team. Som altid troppede han op for at give en personlig briefing til pressen lørdag eftermiddag. Han smilede til Mercedes' pressechef og sagde: 'Du smiler ikke om et 'øjeblik'.

Så kiggede han ud på de fremmødte journalister:

- Jeg er her ikke for at besvare jeres spørgsmål.

Og forklarede, at selv om beslutningen ramte en masse uskyldige og hæderlige pressefolk, så var hans Snapchat-stunt ment for sjov, og hvad der var blevet skrevet verden over, var for alvor respektløst.

Derefter rejste Mercedes-stjernen sig og gik ...

Annonce:

Mercedes har indtil videre taget Hamiltons opførsel med ro. Efter løbet sagde teamchefen Toto Wolff:

- Lewis er meget stærk. Han har brug for en fjende. Nogle gange mere end en. Sådan fungerer han.

Med fire løb tilbage er det heller ikke længere op til briten, hvem der bliver verdensmester. I Malaysia var han på vej mod en sikker sejr og svært uheldig, da den ellers uovervindelige Mercedes-motor pludselig gik op i røg.

På Suzuka fik han en forfærdelig start, som kostede løbet.

Som situationen har udviklet sig, skal der tekniske problemer til i Nico Rosbergs side af garagen, før tyskeren smider sit forspring.

Tæv i Japan: Kevin tabte afgørende Renault-duel

Ny kontrakt underskrevet: Mercedes forlænger kørerkrig 

Efter krisemøde: Sidste advarsel til Mercedes-kamphaner

57731123.jpg

Lewis Hamilton smed sine sejrschancer på Suzuka efter denne start:

Mercedes-krig risikerer drastisk konsekvens

Mercedes-chef overrasker: Vi har brug for kører-krig

Formel 1-stjerner mindes deres afdøde danske ven: Christian var fantastisk

F1 Kører Stilling

F1 Konstruktør Stilling

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: