Annonce:
Annonce:

Hamilton stikker til Alonso: Selv skyld i nedturen

Når man tror, man kontrollerer kørermarkedet - vel at mærke på fejlagtig baggrund - er man selv ansvarlig for at ende uden for et topteam, mener Lewis Hamilton

Annonce:
Følg Formel 1

Fernando Alonso tror, han er gud, tordnede Kevin Magnussen mod den dobbelte verdensmester efter deres sammenstød under kvalifikation til Italiens Grand Prix.

Så hårde ord bruger den nybagte femdobbelte Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton ikke om sin tidligere teamkammerat i et stort anlagt interview efter seneste sejr.

Men Fernando Alonso har kun sig selv at takke for den sportslige nedtur, han tog på, da han i 2015 vendte tilbage til McLaren.

Antallet af VM-titler afhænger i den grad også af de beslutninger, der træffes uden for cockpittet, mener Mercedes-stjernen. Spanieren glemte, at både Lewis Hamilton og den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel var eftertragtede.

Fælles respekt mod to af Formel 1's største. Foto: AP
Fælles respekt mod to af Formel 1's største. Foto: AP
 

Og han har ingen problemer med, at 2007-teamkammeraten Fernando Alonso forlod Ferrari, som Mercedes-æraen begyndte.

Annonce:

  - Jeg fortryder ikke, at han ikke kørte i en bedre bil. Når jeg er til pressekonference med ham, og folk siger 'spørgsmål til den dobbelte verdensmester', ved jeg, at han kunne havde haft flere VM-titler, men i sidste ende er det ikke fordi, han manglede muligheder, siger Hamilton.

- Han kunne stort set skifte til, hvor han ønskede. Og beslutninger er i den grad nøglen. Beslutninger om, hvor du placerer dig selv. Når du fejlagtigt tror, at du kontroller kørermarkedet - som jeg forstår det, troede han, at han kontrollerede det - men der er også Seb og mig.

- Lige snart han opgav sin plads (hos Ferrari), snuppede Seb den, og så er det ikke sådan, at man kan vende tilbage. Så tænkte han, 'jeg går efter Sebs plads', men den fik Max, og så var han sådan lidt 'oh shit', og der var ingen plads til ham. 

Her er vi før 2016-sæsonen oven på et forfærdeligt år for Fernando Alonso og McLaren-Honda. I spanierens hoved bad Red Bull ham om at skifte, hvilket teamchef Christian Horner og rådgiveren Dr. Helmut Marko gentagne gange pure har afvist; derimod har Alonso tilbudt sig ... 

I den højspændte 2007-sæson var Lewis Hamilton og Fernando Alonso teamkammerater hos McLaren. Kimi Räikkönen blev verdensmester sølle et point foran McLaren-duoen. Foto: AP
I den højspændte 2007-sæson var Lewis Hamilton og Fernando Alonso teamkammerater hos McLaren. Kimi Räikkönen blev verdensmester sølle et point foran McLaren-duoen. Foto: AP
 

Annonce:

Kevin i det røde felt efter sabotage: 'Alonso grinede mig lige op i fjæset'

Ny klage over Alonso: Mere aggressiv end nogensinde

- Men jeg har så meget respekt for ham. Han er en fænomenal kører, og jeg synes ikke, at disse år har været en dårlig ting, fordi respekten for ham stadig er meget, meget høj. Både hvordan han har kørt og opført sig og har udforsket andre grene af sporten, siger Lewis Hamilton,

- Hør her, jeg kunne træffe beslutningen om at forlade det her team, og det ville enten gå godt eller skidt for mig.

Og understreger så, hvor grundig hans research og samtaler var med daværende Mercedes-teamchef Ross Brawn, før han lod sig overtale til at forlade McLaren efter 2012-sæsonen.

Annonce:

Citaterne stammer fra et omfattende gruppe-interview, som Lewis Hamilton gav efter sin titel til tre af paddockens mest erfarne redaktører: Michael Schmidt fra Auto-Motor-und-Sport, Andrew Benson fra BBC, Mark Hughes fra Motorsport Magazine (og Sky) og Jonathan Noble fra motorsport.com.

Fem milliardær-sønners F1-fordel: Ingen kvaler - far betaler

Var tidligere elitefodboldspiller: Nu har han fået drømmejobbet hos Kevin

Debriefing fra Mexico: Nye Haas-kollegaer spøger

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: