Hamilton tæt på kæmpe-kontrakt: Her er Formel 1's lønførende trio

Den forsvarende verdensmester har styr på '99,6 procent' af sin længe ventede forlængelse med Mercedes

Lewis Hamillton har stadig råd til bling med sin nye kontrakt. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Lewis Hamillton har stadig råd til bling med sin nye kontrakt. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

I flere måneder har den forsvarende Formel 1-verdensmester og nuværende etter i VM-stillingen Lewis Hamilton forhandlet med Mercedes om en forlængelse af britens kontrakt.

Nu synes Lewis Hamilton at være enig med Mercedes-bosserne Toto Wolff og Niki Lauda om en aftale for fremtiden.

- Det bør ske i denne uge. Der er ingen grund til, at det ikke skulle ske.

- Helt ærligt, der er 99,6 procent færdigt. Der er ikke nogen forhandlinger tilbage, bare de juridiske detaljer, sagde Lewis Hamilton i Malaysia ifølge blandt andre BBC og Daily Mail.

Lewis Hamilton vandt sæsonens første løb og blev senest toer i Malaysia. (Foto: Jan Sommer)
Lewis Hamilton vandt sæsonens første løb og blev senest toer i Malaysia. (Foto: Jan Sommer)

Hamilton har i processen selv forhandlet uden assistance fra en manager eller andre rådgivere, men lader ikke til at blive snydt.

Han forbliver i sportens lønførende trio - de to andre lønkonger i Formel 1 er McLaren-Hondas Fernando Alonso og Ferraris Sebastian Vettel.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Som i det meste europæisk topsport er sådanne kontrakter ikke offentlige.

Ifølge flere af de mest anerkendte britiske Formel 1-journalister - heriblandt BBC's Formel 1-redaktør - står Lewis Hamilton til en lønforhøjelse, såfremt han bliver ved med at vinde i den suveræne Mercedes-racer.

Sejre giver lønforhøjelse
Efter seks år hos McLaren forlod Lewis Hamilton teamet i 2012 til fordel for Mercedes. I sin nye kontrakt får briten det samme som i sin gamle: 31 millioner dollar. Hertil kommer så ret omfattende bonusser, som udløses ved grandprix-sejre og ikke mindst, hvis han vinder flere verdensmesterskaber.

Lewis Hamilton ligger øjeblikkelig etter i VM-stillingen efter to løb. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Lewis Hamilton ligger øjeblikkelig etter i VM-stillingen efter to løb. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Potentielt kan Lewis Hamilton derfor tjene på den pæne side af 40 millioner dollar. I danske kroner med den nuværende forstærkede dollar svarer det til en årsløn mellem 215 og 280 millioner i kongelig dansk mønt.

Alonso må græmme sig, mens han tøffer rundt bagerst i feltet i sin McLaren, for Ferrari har virkelig fået fart i deres biler i denne sæson. 
(Foto: Tariq Mikkel Khan) Sport og Spil Watt: Fortjent Ferrarifest

Kevin Magnussen lå sidste år i den anden ende af løn-hierarkiet med en årsløn anslået til et sted mellem fem og syv millioner kroner. Ligesom alle andre kontrakter i Formel 1 indeholdt den også bonusbetaling.

Man må formode, at danskerens løn er sænket til denne sæson, hvor han må nøjes med en rolle som reservekører. Dog er den 22-årige dansker i den særlige situation at få løn som tredjekører - normalt er det en rolle, man køber sig til hos et Formel 1-team ...

Sebastian Vettel jubler på podiet efter sin triumf i Malaysias Grandprix. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Formel 1 - 29. mar. 2015 - kl. 15:40 Efter sensationel sejr: Nu skal jeg være stiv

Se Lewis Hamilton snuppe pole i Malaysia:

23 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere