Hamilton verdensmester! Pressede Rosberg af banen

Et kæmpe drama, årets mest underholdende Formel 1-løb, gjorde Lewis Hamilton til verdensmester i 2015

Lewis Hamilton presser Rosberg af banen i første sving - løbskommisærerne idømte ingen straf, hvilket i enden betød, at Hamilton allerede søndag kunne kåres som verdensmester for tredje gang. (Polfoto/Zuma)
Lewis Hamilton presser Rosberg af banen i første sving - løbskommisærerne idømte ingen straf, hvilket i enden betød, at Hamilton allerede søndag kunne kåres som verdensmester for tredje gang. (Polfoto/Zuma)

Lewis Hamilton er verdensmester 2015, for tredje gang i karrieren, efter at han vandt USA's Grand Prix i Texas.

Det havde regnet hele weekenden, helt indtil kort tid før, løbet startede.

Løbet startede derfor på en våd bane og blev det mest spændende og dramatiske ræs i sæsonen, med overhalinger og afkørsler til højre og venstre, og føringer der undervejs skiftede mellem Hamilton, Ricciardo og Rosberg.

Kun 12 af de 20 biler formåede at gennemføre.

Alene starten leverede alt tænkeligt drama, da Lewis Hamilton i sin Mercedes fra en startplacering som nummer to på gridden pressede sin førende teamkollega Nico Rosberg af banen i første sving.


Hamilton fik aldrig en straf for den aktion, hvor han ikke tillod Rosberg plads til at komme rundt i svinget - og blev verdensmester i kraft af, at han ikke fik en straf for overhalingen i starten.

Og selvfølgelig i kraft af, at han hele sæsonen har været den stærkeste kører, ingen tvivl om det.

Undervejs i USA's Grand Prix, hvor der blev skiftet fra intermediate-dæk til slicks, og hvor flere safetycars-perioder og dækstrategier mixede feltet op konstant, overhalede både Rosberg, Ricciardo (Red Bull) og Kvyat (Red Bull) førende Hamilton, så englænderen på et tidspunkt lå nummer fire.

Men netop i kraft af safetycar-perioder forblev løbet tæt, og da Rosberg ni omgange fra målet lavede en fejl, der kostede 3-4 sekunder, smuttede Hamilton forbi og ræsede lige mod VM-titlen. Rosberg blev 2'er, Vettel 3'er.

Sådan lød det i studiet, efter det stod klart, at Hamilton kunne kalde sig verdensmester.

Med sejren bragte Hamilton sig 76 point foran Sebastian Vettel med tre løb igen, og da en løbssejr giver 25 point, kan englænderen altså ikke længere hentes.

- Det er det største øjeblik i mit liv, siger Lewis Hamilton ifølge nyhedsbureauet AFP, før han sendte roser i retning mod sin familie.

- Jeg skylder dem så meget. Min mor, min far, min familie, når man tænker på alt, hvad de har ofret, siger briten, der har vundet ti af 16 grandprixer i denne sæson.

- Jeg kan huske mit første britiske mesterskab, hvor min far kørte mig hjem og sang "We Are The Champions", siger Hamilton.

De sidste tre løb i indeværende sæson vil nu afgøre, om Nico Rosberg eller Sebastian Vettel bliver 2'er i VM-stillingen.

Og i øvrigt om McLaren kan kravle lidt frem i konstruktørmesterskabet. I søndagens dramatiske og omskiftelige løb lykkedes det Jenson Button at nappe 6. pladsen, mens en punktering gjorde, at Fernando Alonso trods en helt ny udgave af Honda-motoren måtte nøjes med 11. pladsen.

Hvor Jenson Button sidste år, til nogles overraskelse, var noget bedre end Kevin Magnussen i løbet af en lang sæson, så har den rutinerede englænder nu også lagt Alonso bag sig i 2015-sæsonen, hvor han har 16 point mod Alonsos 11.

Se også: Frustreret Rosberg: Aner ikke hvad der skete

Slut-stillingen i Formel 1 efter 19 løb

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 381 point

2. Nico Rosberg (Mercedes) 322

3. Sebastian Vettel (Ferrari) 278

4. Kimi Räikkönen (Ferrari) 150

5. Valtteri Bottas (Williams) 136

6. Felipe Massa (Williamsa) 121

7. Daniil Kvyat (Red Bull) 95

8. Daniel Ricciardo (Red Bull) 92

9. Sergio Perez (Force India) 78

10. Nico Hülkenberg (Force India) 58

11. Romain Grosjean (Lotus) 51

12. Max Verstappen (Toro Rosso) 49

13. Felipe Nasr (Sauber) 27

14. Pastor Maldonado (Lotus) 27

15. Carlos Sainz (Toro Rosso) 18

16. Jenson Button (McLaren) 16

17. Fernando Alonso (McLaren) 11

18. Marcus Ericsson (Sauber) 9

19. Roberto Merhi (Manor) 0

20. Alexander Rossi (Manor) 0

21. Will Stevens (Manor) 0

22. Kevin Magnussen (McLaren) 0

Konstruktør-VM
1. Mercedes 703 point

2. Ferrari 428

3. Williams 257

4. Red Bull 187

5. Force India 136

6. Lotus 78

7. Toro Rosso 67

8. Sauber 36

9. McLaren 27

10. Manor 0

0 kommentarer
Vis kommentarer