Han lovede Magnussen et sæde: Nu er han selv fortid

Eric Boullier er ikke længere sportsdirektør hos McLaren

Eric Boullier er fortid hos McLaren.
Eric Boullier er fortid hos McLaren.

Det er ikke mere end et par uger siden, at det engelske medie Daily Mail kunne melde om mytteri hos McLaren-teamet, hvor en gruppe ansatte gjorde alt, hvad de kunne for at slippe af med den nuværende ledelse.

Avisen berettede, at man med hjælp fra den tidligere teamchef Martin Whitmarsh prøvede at få smidt sportsdirektør Eric Boullier og direktør Zak Brown ud af biksen.

Og nu har de fået deres vilje. Eller i hvert fald lidt af den. For Boullier er fortid. McLaren meddeler, at han selv har valgt at sige op.

McLaren-direktør Zak Brown, der ikke selv er en del af de store ændringer, fortæller, at resultaterne ikke har været tilfredsstillende, og det er i det lys, at der nu sker forandringer.

Kevin Magnussen til pressemøde inden Østrigs grandprix på 'Red Bull ring' i Spielberg i Østrig, hvor det blev til en flot femte plads til danskeren, der nu ligger på syvendepladsen i den samlede F1-stilling. Foto: Ronald Zak/AP Formel 1 Super-weekend falder perfekt: Så hurtigt kan Kevin score ny F1-aftale

- Grundene (til manglende succes, red.) skal findes i det strukturelle, og det kræver en stor ændring indefra. Med dagens melding er vi i gang med at konfrontere de udfordringer og tage det første skridt i den rigtige retning, lyder det i pressemeddelelsen.

Det bliver Gil de Ferran, der overtager Boulliers rolle, mens Andrea Stella er blevet ansat som 'performance direktør' med ansvar for bilernes resultater og ydeevne, mens vice-direktør Simon Robberts kommer til at stå for produktion, teknik og logistik.

LIVE

- Jeg er meget stolt af at have arbejdet for så godt et hold over de seneste fire år, men jeg erkender, at det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på, siger Eric Boullier i pressemeddelelsen.

Bouiller nåede i sine fire år blandt andet at have danske Kevin Magnussen under sine vinger, og sportsdirektøren ville gerne have beholdt Magnussen som kører på holdet, men han blev stemt ned internt med sit ønske.

- Jeg fik at vide, at det var mit sæde. At jeg ikke behøvede at bekymre mig, har Kevin Magnussen tidligere fortalt Ekstra Bladet om situationen tilbage i 2015.

Nu kan Magnussen så i stedet glæde sig over at være hos Haas, hvor han i weekenden skal grandprix på Silverstone i England.

Fernando Alonso og hans McLaren-racer. Foto: Jan Sommer Jason Watt Revser Formel 1-giganter: - Den totale ydmygelse

17 kommentarer
Vis kommentarer