Han narrer kun sig selv: 'Hvilken planet er Grosjean faldet ned fra?'

Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt er ikke videre imponeret af Kevin Magnussens franske kollegas udtalelser om at være hurtigere: - I Grosjeans øjne skal han tæve Kevin hver gang, så når han ikke kan, skal der være en undskyldning

Top 3: Her er Kevins lækreste overhalinger i 2017

Både Sergio Perez og Romain Grosjean pustede sig op over for deres yngre teamkammerater både under og efter Japans Grand Prix.

Potentialet blev ikke indfriet, mente Haas' franskmand: Hvis ikke Kevin Magnussen havde spærret foran ham, ville han have haft farten til at tage kampen op mod netop Force Indias Sergio Perez, som lå noget længere fremme bag Esteban Ocon.

Og om lørdagen var VF17'eren til en plads i top ti, udtalte Grosjean. Vel at mærke efter han var langsommere end Kevin Magnussen i sit første forsøg og sendte den i væggen på det andet.

Den danske kollega var nu heller ikke videre imponeret.

Kevin Magnussen følte sig mindst lige så hurtig som Romain Grosjean, som kun kunne presse på bagfra, fordi den langsommere Felipe Massa var svær at passere på snævre Suzuka.

Udtalelserne faldt mange af læserne for brystet, da de mandag chattede med Jason Watt, og Ekstra Bladets Formel 1-ekspert var enig med dem.

- Det er sgu tyndt af franskmanden at komme med sådanne udtalelser, konstaterede han.

Men der ligger mere bag, vurderer Jason Watt.

Haas kørte i kortege det meste af Japans Grand Prix. Foto: imago/Crash Media Group/All Over Press
Haas kørte i kortege det meste af Japans Grand Prix. Foto: imago/Crash Media Group/All Over Press
 

- Jeg ved ikke, hvilken planet Romain Grosjean er faldet ned fra, hvis han troede, han skulle kæmpe mod Force India, hvis det ikke lige var for Kevin og Felipe Massa.

- Jeg synes, det er et forsøg på at score billige point, men han narrer kun sig selv og måske nogle medier, for teamet og Kevin har svarene. Kevin var hurtigere på de frie omgange.

Ifølge Watt tegner det et billede af, at den 31-årige franskmand ser sig som klar førstekører og ikke ligeværdig sin teamkammerat.

- Grosjean er ikke en holdspiller på samme måde som Kevin. Han føler, at han har ancienniteten og har været der længst. Han synes tydeligvis ikke, de er jævnbyrdige, ligesom Kevin synes.

- Når Kevin efter løbet siger, at han er glad for, at Grosjean også kom i pointene, behøver han ikke mene det. Men det er det rigtige at sige. Grosjean laver den modsatte med sine udtalelser om, at han var meget hurtigere.

- Jeg synes, det tegner et billede af en lidt presset franskmand, som ikke kan lide, når Magnussen har en bedre weekend end ham selv.

- Romain Grosjean fører 10-6 i kvalifikationsduellen og 28-15 i scorede point. Hvorfor skulle han være presset?

- Statistikken taler ikke det fulde sprog. Kevin har matchet ham bedre, end det ser ud på papiret. I Grosjeans øjne skal han tæve Kevin hver gang, så når han ikke kan, skal der være en undskyldning. Han ser sig ikke som jævnbyrdig med Kevin, mener Jason Watt.

Læs eller genlæs mandagens Formel 1-chat med Jason Watt.

Force India-kørerne lå også tæt det meste af løbet - med unge Esteban Ocon forrest. Uden den store chance for at udfordre Kimi Räikkönens femteplads. Foto: ATP/WENN.com/All Over Press
Force India-kørerne lå også tæt det meste af løbet - med unge Esteban Ocon forrest. Uden den store chance for at udfordre Kimi Räikkönens femteplads. Foto: ATP/WENN.com/All Over Press
 

Se også: Haas-boss ellevild: En rigtig Kevin-manøvre

Se også: Frustreret Grosjean: Kevin holdt mig tilbage

Se også: Teamordre lurede hos Haas: Så fik Kevin nok

Foto: AP Sport og Spil Kevin på kant med F1's alfahanner

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen