Han truer Kevins Le Mans-drøm: Min erfaring bliver en stor fordel

Oliver Turvey skal ligesom Kevin Magnussen teste Porsches bil til Le Mans - de kender hinanden fra McLaren

Oliver Turvey knn spolere Kevin Magnussens Porsche-drømme. Her ses de sammen før GP'et  Melbourne i 2014. (Foto: Jan Sommer)
Oliver Turvey knn spolere Kevin Magnussens Porsche-drømme. Her ses de sammen før GP'et Melbourne i 2014. (Foto: Jan Sommer)
Følg Formel 1

Den 28-årige englænder Oliver Turvey blev meget overrasket, da Porsche ’ud af det blå’ tilbød ham at teste Porsch 919 Hybrid-raceren sammen med Kevin Magnussen og newzealandske Mitch Evans.

Helt ud af det blå var det dog ikke, for Turvey har været en del af McLarens test- og udviklingsteam omkring Formel 1-holdet, og det var faktisk Kevin Magnussens tidligere chef, Eric Bouillier, der skaffede Turvey den Porsche-test, hvor han bliver Kevins konkurrent.

Turvey har tre års erfaring fra Le Mans, hvor han har kørt en LMP2-racer, og han har tænkt sig at gribe chancen ved testen i Barcelona i november.

- Siden jeg startede i sportsvogne i 2013, har det været et mål at komme ned at sidde i en LMP1-racer og vise, hvad jeg kan. Jeg koncentrerer mig kun om den test for at sikre mig, at jeg får mest muligt ud af det, siger englænderen til motorsport.com.

Porsche-sædet: Det bliver Kevin frem for Montoya

- Det bliver fænomenalt, at teste den vindende Le Mans-bil, som også fører i denne sæson (i WEC-serien, red). Jeg har mest kørt LMP2 og Super GT de senere år, så jeg tror, jeg er godt klædt på til at gribe chancen.

- Hvert år, jeg har kørt Le Mans, er jeg blevet en bedre kører. Man samler lidt op hver gang, man kører der, især når man skal håndtere trafik. Jeg har lært meget der, og det tror jeg bliver en stor fordel, når jeg skal steppe op til LMP1, siger Turvey, der kender både Kevin Magnussen og den anden testkører, Mitch Evans, fra McLaren.

- Det bliver godt at have nogle kendte ansigter, når vi tester dernede. Jeg kommer godt ud af det med dem begge. Jeg tror, det bliver en meget interessant test, lyder der fra Turvey.

Så voldsomt er Kevins nye fartmonster

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+