Har lagt 70 mio. - hos konkurrenten

Mercedes-chefen Toto Wolff har købt aktier i Aston Martin for næsten 70 millioner kroner - en privat investering, kalder Mercedes det

Toto Wolff hører nu også til ejerkredsen i Aston Martin, efter at han har købt en stor portion aktier i det britiske bilmærke. Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix
Toto Wolff hører nu også til ejerkredsen i Aston Martin, efter at han har købt en stor portion aktier i det britiske bilmærke. Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Formel 1

Det kan godt være, at Toto Wolff til dagligt nærmest er synonym med Mercedes' Formel 1-hold, hvor han som administrerende direktør ejer 30 procent af virksomheden.

Men det betyder åbenbart ikke, at han holder sig fra andre biler med tilknytning til Formel 1.

I hvert fald har den 48-årige østriger netop købt aktier for næsten 70 millioner kroner i Aston Martin, der fra næste sæson igen er at finde i Formel 1-feltet.

Aston Martin er i gang med en omfattende aktieemission, der skal redde det hæderkronede bilmærke fra konkurs.

Den canadiske milliardær Lawrence Stroll har lagt halvdelen af de lidt over fire milliarder kroner, der skal rejses i emissionen, og som altså også betyder, at Strolls F1-hold, Racing Point, fra næste sæson skal hedde Aston Martin.

Meldingen fra Mercedes' Formel 1-lejr er, at investeringen er af privat karakter, og Daimler, der ejer 60 procent af holdet, har af en god grund heller ikke modsat sig købet.

For Daimler har i flere år leveret motorer og andet teknik til netop Aston Martin og har som en del af betalingen overtaget fem procent af aktierne i den engelske bilfabrikant.

I forvejen kører også Racing Point med Mercedes-motorer og andet teknik fra Mercedes - og de nye bånd på direktionsgangen kan altså yderligere styrke et samarbejde mellem de to.

Også selv om det på papiret ikke eksisterer.

Så er det officielt: Går ind i Formel 1

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind